Cele 5 semne ale unei femei armonioase, în opinia psihologului

Pentru a construi o relație armonioasă, trebuie mai întâi să aduci armonie în sufletul tău. Iată 5 semne principale ale femeii armonioase, în opinia unui psiholog:

1. Ea va lăsa trecutul în trecut.

Supărările, dezamăgirile, furia față de fostul partener, frica, vinovăția, regretele – toate aceste emoții și gânduri legate de relațiile din trecut, sunt ca scheletele care te țin cu o labă puternică și te fac să experimentezi iar și iar imaginile dureroase din trecut. Nu, nu te țin. Le ții. Ți le amintești, îți faci griji.

Femeia armonioasă și-a îngropat scheletele și trăiește în prezent, gândindu-se la un viitor mai bun.

2. Creează reguli pe care le urmează. 

Există multe persoane care vor să o învețe: părinții, societatea, prietenii, bărbații, vecinii, preoții, psihologii. Încercarea de a trăi după regulile străine înseamnă a trăi viața altcuiva.

Femeia armonioasă alege ceea ce i se potrivește și este util pentru ea, nu pentru alții. Este liberă de prejudecăți, modele și condamnare. Da, ea este extrem de curajoasă.

3. Trăiește în prezent 

Poți visa la viitorul îndepărtat sau poți trăi fericită în prezent. Femeia armonioasă privește lumea sobru, acceptă adevărul amar, dar bun pentru sănătatea mentală și trăiește în lumea reală. Acum.

4. Ascultă sfaturile persoanelor înțelepte.  

Femeia armonioasă nu are încredere în oamenii care nu-i respectă pe ceilalți, care manifestă nepolitețe – acesta este un semn al calităților morale scăzute, inclusiv a minciunii. Ea se informează despre problemă și știe să distingă un profesionist de un escroc.

5. Se bazează pe oamenii care au aceleași valori

Oamenii apropiați sunt cei care te iubesc și te înțeleg. Însă, uneori cei mai apropiați oameni sunt mai răi decât dușmanii. Femeia armonioasă împarte clar oamenii în: dragi, străini și manipulatori, care se prefac pentru a te folosi și a te răni fără scrupule. Ea singură își creează mediul, alegând comunicarea care o îmbogățește și o încarcă pozitiv, evitând relațiile toxice cu oricine.