De ce bărbatul căsătorit nu-și părăsește familia pentru amantă?

“Știi, cu siguranță mă iubește!” Altfel, de ce ar avea o relație cu mine timp de trei ani? – încerca să mă convingă o cunoștință de-a mea.

Ea, ca și multe fete blocate într-o relație cu un bărbat căsătorit, și-a imaginat că este iubită și așteptată. Și mi-a adus o mulțime de argumente:

– Este cu mine, deci mă iubește.

– Îmi oferă cadouri, deci mă apreciază.

– Îmi spune că sunt cea bună, asta înseamnă ceva.

– Sunt mai tânără și mai frumoasă, iar acest lucru este un avantaj.

Dar din anumite motive, nu-și lasă soția, care este atât de bătrână și plictisitoare. De ce? Noua pasiune nu este suficient de bună pentru a divorța de soția sa și a se căsători din nou? Răspunsul mi-a fost dat de un prieten. Este căsătorit a doua oară, plătește pensie alimentară pentru copiii din prima căsătorie. Și iată ce mi-a spus când am început discuția despre noua lui soție:

– Știi ce am înțeles când m-am căsătorit a doua oară? Că puteam să nu divorțez.

”Frate, am înțeles acest lucru în cea de-a doua căsătorie, dar mulți înțeleg mult mai devreme că noua cunoștință de astăzi pare atât de misterioasă și emoționantă, iar după câțiva ani de viață împreună, relația cu ea se va schimba, va deveni mai calmă. Deci, de ce să schimbi o femeie pe alta, mai ales dacă în familie totul este în regulă?

Unii, desigur, sunt atrași de relații în afara căsătorie. Dar nu tind să-și întoarcă viața cu susul în jos, să împartă proprietăți, copii și apoi să plătească pensie alimentară. Ei doar aleg adulterul, spunându-i tot felul de minciuni noii iubite.

O fată naivă, desigur, va aștepta fericirea, va spera, va întreba, dar bărbatul va găsi întotdeauna ce să-i răspundă, astfel încât „prada” să nu se desprindă de cârlig și să continue să-l distreze, făcând tot posibilul să fie mai bună decât soția, să se bucure de cadouri scumpe și să spere la ceva neclar. Trei ani. Timp de trei ani…