8 categorii de oameni răi pe care nu trebuie să-i lași în viața ta

Din păcate nu toți oamenii cu care comunicăm ne aduc beneficii. Există foarte mulți vampiri energici și oameni răi care ne folosesc în propriile scopuri.

Persoanele toxice sunt foarte, foarte multe – colegi de muncă, superiori, profesori, frați, surori, părinți și alte rude.

Un indicator sigur al acestui lucru este că în relație te simți rău, nu ai dorința nici de a vedea omul, nici de a comunica, după interacțiune te simți obosit, copleșit.

Iată cine sunt acești oameni:

1.Egoiștii

Dacă în comunicare, omul ia totul și nu oferă nimic în schimb, oprește contactul. S-ar putea să nu te lase imediat în pace, va încerca să transforme situația de parcă tu ești de vină pentru tot. Dar nu te lăsa păcălit – este o provocare, o confuzie, înșelăciune. Caută acei oameni cu care te vei simți confortabil.

2. Cei care se plâng și cer tot timpul ceva

Dacă ți se cere în mod regulat să ajuți, să dai sfaturi, la început te poți distrage, dar ai grijă – în curând vei cădea în capcană. Oferă numai părinții copiilor și partenerii unul altuia. Cererile obsesive indică o componentă toxică a relației.

3. Cei care au întotdeauna dreptate

Câți oameni, atâtea puncte de vedere. Dacă un prieten tinde în mod constant să-ți demonstreze că are dreptate, gândește-te de ce el și în același timp tu, ai nevoie de asta. Rămânând în relație – vei lupta în mod constant sau îți vei apăra dreptul de a considera așa cum crezi de cuviință.

4. Ipocriții

Oamenii cu două fețe sunt ființe groaznice – în public sunt cele mai drăguțe ființe, iar în spatele ușilor închise se transformă în monștri adevărați. Gândește-te de ce omul luptă să-și salveze imaginea în fața străinilor, iar apoi își apoi demonstrează defectele. Șansele de „vindecare” în acest caz nu sunt mari, iar nervii tăi vor avea de suferit.

5. Infantilii

Oamenii care nu se consideră niciodată vinovați de nimic – sunt infantili. Ei pot face orice, iar apoi se prefac că nu a fost așa. Ține minte – aceștia sunt tirani, nu victime. A spune „îmi pare rău, am greșit” este complet normal și deloc umilitor pentru un adult. Pune capăt relației – sau în curând vei fi vinovat pentru tot, inclusiv pentru încălzirea globală.

6. Manipulatorii

Dacă omul îți spune că îl poți crede doar pe el, încearcă să intre în relația ta cu alte persoane, accentuează defectele prietenilor, prietenelor, rudelor (adesea imaginare), fugi de el. În practică, astfel de manipulatori au un singur scop – să te certe cu toată lumea și să-și stabilească propria dominare.

7. Oamenii imprevizibili

Sunt oamenii care își schimbă rapid starea de spirit, comportamentul, părerea, care tind să te înnebunească, să te țină mereu în suspans. De asemenea, le place să nege că au spus ceva, că au promis, au făcut sau au fost undeva, distorsionându-ți realitatea. Da, starea de spirit poate fi diferită, dar dacă tocmai ai fost sărutat și îmbrățișat, iar după un minut a început valul „Nu te cunosc”, ar trebui să fii prudent.

8. Mincinoșii

Acești oameni mint întotdeauna, inclusiv și atunci când ar părea complet inutil. Astfel ei își ascund esența, caracterul și caută să te inducă în eroare. De ce au nevoie de asta? Cu siguranță pentru nimic bun – altfel de ce nu-și arată toate cărțile. Cea mai amuzantă parte începe când un mincinos se confundă în propriile minciuni.

Concluzie:

– Nu orice persoană tinde să aducă ceva bun în viața ta. Observă, analizează și refuză comunicarea potențial dăunătoare.

– Principala confirmare a toxicității – te simți rău, nu trebuie să cauți dovezi suplimentare.

– Principalele categorii de oameni răi sunt mincinoșii, manipulatorii, abuzatorii, cei care îți distorsionează realitatea, infantilii, egoiștii și plângăcioșii.

– În vechea relație construiește granițe, nu începe relații noi potențial dăunătoare.