9 obiceiuri pe rețelele sociale de care ar trebui să scapi până la 30 de ani

Indiferent de rețeaua pe care o accesăm, vârsta utilizatorului poate fi văzută nu numai după data nașterii din profil, ci și după comportamentul său. Unele obiceiuri ar trebui lăsate după pragul de 30 de ani.

1.Să te plângi de muncă

Pagina de pe rețeaua socială nu mai este un spațiu privat în care poți scrie tot ce-ți dorește sufletul. Chiar și să te plângi de locul de muncă, de șef sau de clienți. Dacă, desigur, nu vrei să fii concediat.

Sunt corecte astfel de concedieri? Probabil că nu. Dar faptul rămâne fapt: angajatorii tăi – atât actuali cât și potențiali – navighează probabil pe paginile rețelelor sociale. Și puțin probabil vor fi încântați de astfel de plângeri.

2. Să-ți demonstrezi dragostea pentru alcool

Astfel de postări spun șefilor, partenerilor, colegilor și clienților că autorul lor este o persoană frivolă, în care nu poți avea încredere. Poți arăta că știi să te distrezi și în alte moduri.

3. Să te lauzi cu bunurile materiale

Mai ales dacă o faci tot timpul. Nimeni nu va dori să-ți privească la nesfârșit cutiile din magazinele de marcă, logo-ul de pe volanul unei mașini scumpe, pantofi sau ceasuri noi. În primul rând, este plictisitor. În al doilea rând, nu este serios pentru o persoană adultă care mai are și alte realizări în afară de cumpărături. În al treilea rând, consumul frenetic nu mai este în vogă. Astfel de postări provoacă invidie și resentimente.

4. Urmărirea foștilor parteneri

Urmărirea, comentariile negative și plângerile ascund o obsesie și, în același timp, arată jalnic și înfricoșător. Mai mult decât atât, un astfel de comportament distruge viața urmăritorului: acesta nu-și poate lua rămas bun de la trecut, pentru a-și construi viitorul. Dacă te preocupă viața fostului partener, s-ar putea să ai nevoie de terapie.

5. Să trimiți invitații la jocuri

Nimeni nu vrea să recolteze în ferma ta, nici măcar nu veni cu astfel de oferte. Dacă ai reușit deja să trimiți o invitație, nu repeta greșeala, nu-ți  enerva prietenii. Uneori, astfel de informații sunt trimise automat, așa că privește setările.

6. Să-ți schimbi constant starea și imaginea de profil

Acesta este o distracție pentru adolescenți sau pentru cei care tocmai au descoperit rețelele sociale. Nu ești unul dintre ei, nu-i așa?

7. Hashtag-uri excesive

Hashtag-urile sunt necesare pentru a facilita căutarea. De aceea, mesajele și postările în care sunt înghesuite – doar provoacă iritații. Până la treizeci de ani, știi deja să distingi lucrurile importante și te poți limita la câteva etichete relevante.

8. Sute de fotografii cu copilul tău. 

Pe de o parte, copilul este o parte importantă din viața oricărui părinte, pe care îți dorești să o împărtășești. Pe de altă parte, copiii străini sunt de obicei interesanți doar pentru rudele și prietenii apropiați, în timp ce restul postărilor cu fotografiile lor evocă o varietate de emoții – de la indiferență la supărare.

Un copil mic nu-și poate da acordul pentru publicarea fotografiilor sale. Ajungând la adolescență, probabil nu va fi încântat că în rețea există fotografii în care este gol sau cu terci întins pe față.

Mai mult, nu știm niciodată cine se uită la o pagină deschisă. Printre oaspeți pot fi oameni agresivi, bolnavi mintal, pedofili, care nu trebuie să vadă fotografiile copiilor noștri.

9. Să fii mereu online

Chiar și după muncă, nu ar trebui să-ți pierzi tot timpul liber pe rețelele sociale. Învață să prețuiești comunicarea vie.