Protejează-ți granițele personale: Nu accepta niciodată să ți se facă aceste 5 lucruri

Trăim în societate și inevitabil interacționăm, exercitând involuntar influență unul asupra altuia. Cu toate acestea, influența nu întotdeauna este pozitivă. Se întâmplă că prietenii și rudele ne oferă sfaturi, fac lucruri utile pentru noi și nu observă că ne invadează spațiul personal, proiectându-și toate îndoielile și temerile asupra noastră.

Iată 5 lucruri pe care nu ar trebui să le accepți, indiferent cât de apropiați sunt acești oameni:

1. Să-ți amintească de greșelile trecutului.

„Ți-am spus, dar tu…” este o frază destul de populară cu ajutorul căreia oamenii vor să ne umilească, ridicându-se deasupra noastră. Trecutul a rămas în trecut și acum nu suntem în stare să-l schimbăm, trebuie să acceptăm acest fapt și să nu permitem nimănui să ne facă să ne simțim rușinați pentru asta.

2. Să renunți la hobby-ul tău preferat.

„Este o prostie, nu vei câștiga bani din el, ar fi mai bine să faci ceva util”. Nu te grăbi rușinos să dai afirmativ din cap și să renunți la ceea ce-ți place. Atunci când ești pasionat de ceva te simți fericit și plin, iar acest fapt ar trebui să te facă să nu-i asculți pe ceilalți.

3. Să te mintă

Mințind o dată și fiind sigur că nu ai observat sau ai reacționat prea blând la minciună, mincinosul te va minți din ce în ce mai des și mai sofisticat. Nu permite nimănui să te mintă.

4. Să te convingă să renunți la obiectivul dorit

Da, familia și prietenii încearcă să te protejeze de greșeli și durere, dar se întâmplă că te descurajează să-ți urmezi visul, convingându-te de inutilitatea și prostia lui. Nu uita că acești oameni doar își proiectează temerile de eșec asupra ta. Evită-le și înaintează spre obiectiv. De asemenea, nu uita că există răufăcători care nu vor să fii înaintea lor, de aceea, seamănă îndoială în tine.

5. Să decidă pentru tine

Nu uita că ai dreptul să faci propriile greșeli. Și ar fi mai bine să le faci pentru a te asigura că cei dragi aveau dreptate, decât să nu le faci și să-i învinovățești toată viața că te-au împiedicat să faci ceva important.

Nu permite nimănui să-ți facă aceste 5 lucruri. Sperăm că acest articol te va învăța cum să-ți protejezi granițele personale și să devii o persoană fericită.