Iată cum calmez rapid copilului atunci când cade și se lovește.

Subiectul de astăzi va fi dedicat țipetelor și lacrimilor copilului, atunci când cade sau mai bine zis, cum să le evităm și să calmăm rapid copilul. Nu mă voi implica în moralizare, dar cu permisiunea dvs., vă voi spune metoda pe care o utilizez și funcționează.

Totul a început când fiul meu a învățat să meargă. Desigur, căderile erau inevitabile. Dar, în cele mai multe cazuri, mersul beat al micuțului nu a dat greș. După câteva luni, fiul meu nu a învățat să meargă normal …el zbura. Și după o altă cădere și lovitură de scaun sau pătuț se începeau țipetele. Iar vinovați de această situație eram noi, adulții.

Copilul nici nu reușea să se lovească și imediat eram lângă el spunându-i: „Vai, te-ai lovit, îi voi arăta eu acestei uși”. După o astfel de frază el țipa și plângea, iar pentru a-l calma aveam nevoie de ceva timp.

Și toate acestea puteau fi evitate…

Sfat: Nu-i arăta copilului că ești speriată și îngrijorată din cauza căderii lui. Da, continuă să-ți faci griji, dar micuțul nu trebuie să vadă acest lucru. În plus, trebuie să îndulcești ușor pilula și să-i distragi atenția cu o frază amuzantă sau o mini poveste. La noi cel mai important lucru este – intonația.

Înainte / acum

Fiul s-a lovit (acum un an) – alergam să-l calmez. Rezultatul – țipete și lacrimi timp de 10 minute.

Fiul s-a lovit (acum) – nu acord nicio importanță acestui lucru. Rezultatul – zâmbete, glume și bună dispoziție.

Dar aici nu trebuie să ajungeți de la o extremă la alta. Sunt descrise momente echivalente căderii! Dacă va cădea de pe un scuter și va șterge asfaltul cu fața, desigur, acest lucru nu va funcționa, dar îi va minimiza ușor suferința.

Aceasta nu este singura metodă, fiecare caz trebuie abordat în parte. Nu ne arătăm frica și sperietura, ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic neobișnuit, dar „ignorarea” nu ar trebui să fie reală. După fiecare cădere, identificăm cu atenție posibilele răni, dar fără să ne concentrăm asupra acestui lucru.