8 caracteristici ale aspectului care atrag oamenii indiferent de dorințele lor.

Există multe stereotipuri care spun că picioarele femeii trebuie să fie lungi, pieptul trebuie arătat într-un decolteu adânc, iar corpul trebuie să fie acoperit cu mușchi. Dar se pare că aceste lucruri nu ne afectează atât de mult seducția, precum credem.

Oamenii de știință au realizat mai multe experimente în această privință și iată ce rezultate au obținut:

1. Nuanțele de roșu pot eclipsa chiar și un decolteu adânc. 

Oamenii de știință au testat această afirmație cu un simplu experiment. Ei au rugat șoferii de taxi să conducă doamne îmbrăcate în roșu și în haine de altă culoare.

Ca rezultat fiecare al cincilea șofer era gata să conducă o doamnă îmbrăcată în roșu. Pentru comparație: fiecare al 10-lea a oprit în fața unei femei în negru. Dar pentru șoferițe culoarea nu a jucat niciun rol.

2. Bărbații preferă femeile care li se aseamănă fizic.

Ei fac asta din motive egoiste: atunci când se cuplează două persoane cu trăsături comune, există o mare probabilitate ca micuțul să-i semene tatălui. Această alegere se datorează evoluției: fiecare dintre noi instinctiv vrea să-și continuie neamul și, în același timp, vrea ca urmașii să-i moștenească un număr cât mai mare de trăsături.

3. Nouă din zece femei nu au nimic împotriva cheliei

Multe femei consideră bărbații cheli sinceri și încrezători și, prin urmare, vor avea mai multă încredere în ei. În același timp, nimănui nu-i place când bărbații își ascund chelia, pieptănându-și restul părului într-o parte.

4. Bărbații încrezători își aleg femei înalte, chiar dacă nu ajung la înălțimea lor. 

Băieții nesiguri, adesea își aleg femei care sunt semnificativ mai mici decât ei. Și invers: cu cât bărbatul este mai încrezător, cu atât va dori o femeie înaltă. Pe lângă înălțime, un rol important aici îl joacă și psihologia: cu cât femeia este mai înaltă, cu atât pare mai independentă și ambițioasă. Iar doamnele de statură mică și medie sunt percepute ca fiind mame mai bune și partenere mai grijulii.

5. Bărbații cu tatuaje arată dominanți, dar nimeni nu se grăbește să înceapă o relație serioasă cu ei

Subconștient, tatuajele sunt percepute ca un indicator al puterii. În urma unui experiment, s-a dovedit că tatuajele încă indică gradul de forță al proprietarului. Cu toate acestea, femeile nu tind să-și aleagă parteneri tatuați: tatuajul este asociat cu o tendință de risc, agresivitate și impulsivitate. Aceste calități în niciun caz nu sunt cele pe care mulți dintre noi vrem să le vedem la persoana iubită.

6. Lungimea picioarelor contează

Oamenii de știință au analizat gradul de atractivitate al femeilor din diferite țări, în funcție de lungimea picioarelor. S-a dovedit că bărbații preferă lungimea medie a picioarelor. Cele scurte sau prea lungi, le provoacă aceeași respingere.

7. Bărbații mai degrabă vor acorda atenție femeilor triste decât celor vesele. 

În mod inconștient, bărbatul va acorda mai degrabă atenție femeii triste decât celei vesele. Pentru că asta îl face să vrea să o mângâie, să o facă fericită.

8. Dacă omul se îmbogățește, atunci gusturile sale se pot schimba

Cu cât bărbatul este mai bogat, cu atât cerințele lui față de aspectul femeii sunt mai mari. Și invers.

Bărbații mai puțin înstăriți își iau partenera mult mai în serios și de obicei, nu au tendința să înșele. În timp ce bărbații bogați păcătuiesc. Este curios faptul că la femei această dependență nu se observă. Câștigă mult sau nu, cerințele față de aspectul partenerului rămân aceleași.