Dezvoltă-ți aceste 7 abilități și vei trăi confortabil, fără anxietate și stres.

Ce calități trebuie dezvoltate pentru a trăi în pace și armonie cu sine, pentru a face față eficient anxietății? Iată 7 dintre ele:

1.Abilitatea de a nu-ți evalua stările

Imaginează-ți că observi tot ce se întâmplă în viața ta și nu evaluezi asta. Ceea ce se întâmplă, se întâmplă. Imaginează-ți că ești un observator dezinteresat. Vezi, accepți și permiți să fie.

Anxietate? Anxietate. Nu e nici bine, nici rău. Este doar ceea ce se întâmplă acum.

2. Răbdarea

Este capacitatea de a îndura dificultățile, păstrându-ți în același timp calmul și autocontrolul. Răbdarea necesită încredere, precum și bunătate, și compasiune pentru propria persoană.

Pentru a învăța răbdarea, trebuie să înveți să conștientizezi nerăbdarea.

Nerăbdarea este orice impuls, gând sau tendință de a depăși un moment mai repede și de a merge mai departe. Nerăbdarea este o condiție în care dorim ca totul să fie diferit de ceea ce este în acest moment.

3. Mintea începătorului

Această abilitate ar trebui învățată de la copii. Pentru ei, multe lucruri sunt noi și ei trăiesc fiecare moment cu o curiozitate autentică și chiar cu entuziasm.

Mintea începătorului este capacitatea de a fi deschis la experiențe în orice moment. Tot ce se întâmplă este o experiență unică și prețioasă. Fiecare apus de soare este special. Fiecare comunicare este unică. Chiar dacă sunt disponibile în fiecare zi.

4. Încrederea

Este abilitatea de a avea încredere în tine și în sentimentele tale. Este capacitatea de a te auzi, de a vedea lumea prin ochii tăi, de a nu ceda zgomotului opiniilor celorlalți.

Încrederea – este înțelegerea faptului că doar tu te cunoști cel mai bine. Nimeni nu poate deveni și simți ceea ce simți tu. Iar ceea ce simți este corect și acceptabil.

5. Anti-agitația

Agitația este o caracteristică a timpului nostru. Chiar și atunci când aparent nu avem nicio treabă, mintea noastră crede altceva. Vrem să facem ceva, să schimbăm, să mergem undeva. Ne este frică să pierdem ceva, să nu îndeplinim, să nu reușim, să întârziem. Și ne obișnuim cu acțiunile, chiar dacă nu sunt necesare.

Cine și de ce te împinge către acțiuni active și energice? Vocea cui îți spune că trebuie să faci ceva și să reușești totul? Vrei și în continuare să încerci să fii altcineva sau este timpul să te asculți și să fii tu însuți?

6. Acceptarea

Este de a vedea lucrurile așa cum sunt cu adevărat și nu așa cum ne-am dori să le vedem.

Acceptarea – este eliberarea de luptă și negare. Atunci când omul nu neagă ceea ce se întâmplă, el eliberează o cantitate colosală de energie. Acceptarea nu este egală cu simpatia, smerenia sau pasivitatea. Nu înseamnă că trebuie să simulezi satisfacția din ceea ce nu-ți place.

Este dorința de a vedea lucrurile așa cum sunt, în acest moment.

7. Eliberarea

Uneori, singurul mod de a scăpa de ceva este de a-i permite să fie. Lasă experiențele să fie fără să încerci să intervii sau să le controlezi. Lasă gândurile să fie.

Anxietatea și îngrijorarea sunt doar stări temporare, care, la fel ca valurile, vin și pleacă. Când încercăm să ne controlăm gândurile sau sentimentele, ne scufundăm în ele. Credem că ele sunt ceea ce suntem.

Dacă permitem acestor stări să fie – suntem observatori și doar privim. Cum ceva vine și pleacă.