10 probleme cu care se confruntă femeile inteligente

Am scris deja despre problemele cu care se confruntă femeile frumoase. Este timpul să vorbim și despre problemele femeilor inteligente. Aici lucrurile sunt mult mai complicate. Deci, dacă ești o femeie inteligentă s-ar putea să te confrunți cu următoarele probleme:

1.Toată lumea te invidiază

Chiar și atunci când nu se întâmplă nimic special în viața ta. Pentru că ai o resursă pe care alții nu o au: dacă îți lipsește ceva, pot obține acest lucru întotdeauna, datorită inteligenței.

2. Toți te văd ca o persoană arogantă

Chiar dacă nu ai obiceiul să le spui oamenilor despre greșelile lor – totuși ești considerată o persoană arogantă. Ai întotdeauna dreptate și poți dovedi asta – în orice polemică îți folosești mintea la maximum și nimeni nu vrea sa piardă în fața ta.

3. Nu ai dreptul la greșeală

Nu vei fi iertată pentru asta și știi acest lucru încă din copilărie: mama probabil ți-a spus de mai multe ori că este o rușine să obții note proaste cu o astfel de minte. Exact același lucru ți l-au spus și profesorii, toți așteaptă de la tine rezultate excepționale. Și încerci să corespunzi. Iar asta este o cale directă către perfecționism, care îți va strica în mod semnificativ viața.

4. Îți ții sentimentele sub control

Există situații în care ar trebui să încetezi să te gândești și să dai frâu liber emoțiilor, dar nu poți face acest lucru: obiceiul de a analiza nu te părăsește niciodată. Drept urmare, fiecare emoție este mai întâi supusă unei analize profunde, apoi decizi că nu merită să o exprimi din mai multe motive. Reflecția este o activitate utilă, dar ar fi bine să cunoști măsura. Ai dificultăți în acest sens, ceea ce ulterior duce la blocarea sentimentelor: le analizezi, în loc să te trăiești.

5. Suferi de sindromul impostorului

Crezi adesea că realizările tale nu valorează nimic. Crezi că iei locul cuiva și altul își va face treaba mai bine. Crezi că în jurul tău există o mulțime de oameni care sunt mult mai deștepți decât tine. Uneori chiar te consideri o impostoare – persoana care îi înșală pe toți și a obținut succesul nemeritat. Aceasta este o capcană vicleană a gândirii și doar oameni cu adevărat talentați, dotați și deștepți cad în ea.

6. Ești o persoană pesimistă

Tendința de a analiza totul te face pesimistă. Oamenii deștepți trebuie să calculeze toate riscurile – asta crezi tu. Problema este că obiceiul de a pregăti constant un „Plan B” în cazul unei apocalipse, duce la faptul că aștepți mereu cel mai rău rezultat.

7. Nu obții sprijin

Oamenii din jurul tău nu cred că tu, o fată atât de inteligentă, nu are o resursă pentru rezolvarea problemelor. Iar unii cred cu adevărat că nu au dreptul să-ți ofere sfaturi.

8. Nimeni nu te înțelege

Și dacă totuși ceri ajutor, nimeni nu te poate ajuta. Ți se oferă „să iei lucrurile mai ușor și să nu-ți mai faci grijii”. Să nu te mai gândești. Nimeni nu înțelege că sfatul „încetează să te gândești la asta” pentru tine sună ca ”fii cu cinci centimetri mai scundă”. Excelent!

9. Nici tu nu-i înțelegi

Adică nu-i accepți pe toți, pentru că citești acțiunile oamenilor și motivele acestor acțiuni – ca o carte deschisă. Și nu-i poți accepta. Te enervează că oamenii nu calculează consecințele acțiunilor lor. Și desigur, nu poți accepta prostia altcuiva. Te dezechilibrează instantaneu.

10. Nu poți construi relații cu bărbații

Pentru că vezi prin ei. Teoretic acest lucru ar trebuie să-ți ușureze viața, dar în realitate doar o complică: ești dispusă să accepți ca potențiali parteneri doar bărbați deștepți, iar ei au aceleași probleme ca și tine, plus probleme suplimentare de gen. Drept urmare, fie te plictisești de bărbat, fie relația voastră se transformă într-o bătălie de minți.