Am descoperit corespondența soțului meu cu o altă femeie și iată ce am făcut.

Eu și soțul meu suntem căsătoriți de 10 ani, creștem împreună un fiu. Locuim separat de părinți, eu lucrez ca economist, iar el – programator. S-ar părea că trăim armonios, mai există certuri în relația noastră, dar nu atât de grave încât să ajungem la divorț. Însă așa nu a fost întotdeauna…

Eu am prostul obicei de a verifica în secret corespondența lui pe Internet. Se spune că acest lucru se datorează stimei de sine scăzute, dar mie nu-mi pasă. Nu atât de frecvent, însă o dată, de două ori pe lună – verific.

Și acum două luni deschizându-i pagina, am rămas uluită: soțul meu își scria mesaje cu o oarecare Cristina. Nu s-a întâmplat niciodată înainte. Mai mult, citesc și văd că această doamnă îi scrie cât este de frumos și cât de mult îl place. Din partea soțul meu răspunsurile erau seci și scurte: „mulțumesc”, „da”, „clar”.

S-ar părea că nu se implică în mod special în corespondență, dar nici nu o evită. În acel moment aveam dorința să distrug totul, să divorțez, dar am decis să urmăresc ce se va întâmpla în continuare. Trei zile mai târziu, mi-am dat seama că nu soțul meu îi scrie, ci ea este inițiatorul.

Aveam o mare dorință să-i scriu și să-i spun tot ce cred. Apoi mi-am dat seama că nu are niciun rost. Pe pagina ei era indicat că este căsătorită. Locuim într-un oraș mic și am apelat la prietenii mei – poate cineva o cunoaște. Și am avut noroc – una dintre prietenele mele s-a întâlnit cândva, în tinerețe, cu actualul soț al acestei doamne.

Și i-am trimis domnului o captură cu mesajele unde soția lui scălda în complimente un străin. Desigur, și soțului meu i-am reproșat, iar el imediat și-a șters pagina din rețea. O săptămână mai târziu, am aflat de la prietena mea (care mi-a dat contactele soțului ei) că această femeie acum trăiește cu cei doi copii la mama ei. Știrea m-a șocat: doi copii și se comportă astfel…