15 legi care te vor ajuta să-ți gestionezi viața și destinul. Urmează-le.

Aceste legi au fost analizate de echipa de specialiști a proiectului KARMALOGIC bazat pe practica psihoterapeutică și coaching.

1. Soarta îi favorizează pe cei care vorbesc pozitiv despre ceilalți sau nu spun nimic.

Ceea ce spunem despre alți oameni, formează o anumită atitudine față de noi din partea celor din jur, asociate și cu imaginile a ceea am spus – chiar dacă am vorbit despre alții. De exemplu, dacă vorbim de bine, suntem percepuți ca fiind oameni cu gândire pozitivă, binevoitori și deschiși. În timp, în jurul nostru se formează un fundal pozitiv, care atrage aceiași oameni setați pozitiv. Astfel, ceea ce spunem, practic ne formează mediul.

2. Fiecare zi poate fi ultima. 

Viața – este ceea ce ni se întâmplă acum. Fiecare zi – este cel mai important lucru din viață. Prin urmare, dacă avem dorințe și visuri trebuie să încercăm să le realizăm chiar acum și să ne bucurăm de ele. Acum trebuie să comunicăm cu oameni cu care dorim. Acum trebuie să avem grijă de cei dragi. Să călătorim. Să ne bucurăm de viață. Să fim atenți la viața noastră și să apreciem fiecare moment, fiecare impresie și experiență.

3. Sunt fericiți cei care gândesc pozitiv și eliberează cu ușurință negativismul.  

Dacă există emoții negative, resentimente, probleme – este foarte util să le eliberăm, concentrându-ne asupra binelui pe care îl dorim în viitor.

4. Ni se va întâmpla ceea la ce ne gândim,  inclusiv ceea ce le dorim altora

Există un proverb care spune: „Nu săpa groapa altuia, pentru că vei cădea singur în ea”. Așadar, dacă noi, din cauza unor emoții negative îi dorim rău altei persoane, ne vom programa viața și viitorul. Și invers. Dacă le dorim altora succes, inconștient ne pregătim psihologic pentru aceleași evenimente plăcute.

5. Dacă acționăm mereu la fel, vom obține mereu același rezultat

Dacă avem un algoritm obișnuit de acțiuni, rezultatul deseori este programat de proces. Lumea se dezvoltă prin greșeli și evenimente întâmplatoare. De aceea, pentru a schimba ceva în viața ta, merită să rămâi deschis noilor oportunități.

6. Inconștientul ne va feri de acțiuni și decizii eronate în orice mod

Inconștientul nostru știe cumva ce avem nevoie (S. Jobs). Dacă mergem pe un drum greșit, el ne dă semne. Trebuie doar să poți să le vezi și să le înțelegi. Ce este un semn? Este un eveniment care, din anumite motive, s-a întâmplat chiar în momentul în care iei decizia. Și cu cât este mai mică probabilitatea apariției lui, cu atât este mai important acest semn.

7. Ne aparține doar ceea ce este câștigat prin muncă, timp, cunoștințe, grijă.

De fapt, aceasta este o continuare a legii conservării energiei. Dacă fiecare dintre noi va lua doar ceea ce a câștigat cu adevărat, atunci se menține armonia. Și invers, încălcarea acestei legi va duce la o stare de dezechilibru în sistem, iar acest sistem va ajunge la echilibru în orice mod, luând de la unii și adăugându-le altora.

De fapt, urmând această lege, ne protejăm împotriva evenimentelor negative.

8. Abandonați complet evaluările și judecățile și nu le dați altora sfaturi necerute.

Când oferim sfaturi altei persoane, acesteia i se creează iluzia că cunoaștem mai bine răspunsul corect. Deși, s-ar putea să nu fie așa. Răspunsul și decizia corectă depind de un număr atât de mare de factori subiectivi și necunoscuți, încât nu vom putea niciodată să evaluăm și să înțelegem corect situația din punctul de vedere al acestei persoane.

9. Femeia face bărbatul

Pe de o parte, femeia îi oferă energia necesară, confort și condiții de recuperare. Pe de altă parte, femeia stabilește nivelul de dezvoltare a bărbatului. Dacă, de exemplu, fostul ei partener a avut succes, ea va transmite acest succes următorului partener. Și invers, plecând de la un soț alcoolic, femeia adesea creează prin comportamentul său condiții pentru ca noul său soț să facă abuz de alcool. Sarcina bărbatului este de a găsi o femeie care să-i stabilească un super-obiectiv în viață. Iar sarcina femeii este să găsească bărbatul care poate ajunge la acest obiectiv.

10. Există lucruri la care nu trebuie să te gândești niciodată.

Există idei și evenimente la care pur și simplu nu trebuie să ne gândim. De exemplu, despre cum murim. Sau câte femei a avut partenerul înainte de a-l întâlni. Toate acestea nu aduc beneficii, dar ne pot otrăvi viețile și ne pot deteriora relațiile cu cei dragi.

11. Evită să devii martorul acțiunilor negative ale altor oameni.

Îi iertăm pe cei care au greșit. Dar îi urâm pe cei care au asistat la greșelile noastre. Prin urmare, este mai bine să evităm astfel de situații.

12. Dacă nu ne controlăm obiectivele, atunci altcineva ni le controlează.

Deseori obținem bani pentru că nu mergem spre obiectivele noastre, ci spre obiectivele celui care ne plătește, deoarece ne-am abandonat propriul obiectiv.

13. Luptăm pentru libertate.

Există trei libertăți care nu trebuie să fie restricționate: libertatea de mișcare, libertatea de comunicare și libertatea informației. Dacă dorim să facem un pas important în viață, este important să observăm dacă nu ni se limitează una dintre aceste libertăți. Dacă se întâmplă acest lucru, merită să ne gândim dacă prețul nu este prea mare.

14. Este important să respectăm spațiul personal – al nostru și al altuia 

Datorită spațiului personal – un fel de microclimat pentru dezvoltare – ne dezvoltăm mai repede decât alții. Ne modelăm și ne păstrăm mai bine individualitatea.

15. Inconștientul nostru va alege întotdeauna cea mai bună opțiune disponibilă.

Cu cât avem mai multe opțiuni pentru rezolvarea situației, cu atât  inconștientul va alege opțiunea cea mai corectă. Prin urmare, sarcina noastră este să extindem numărul de opțiuni posibile pentru comparație și alegere.