Nu e o rușine: 7 lucruri pe care poți și trebuie să le ceri bărbatului

Din anumite motive, majoritatea femeilor consideră că este umilitor să-i ceară ceva bărbatului, considerând că el își va da seama singur. În cele din urmă această abordare duce la faptul că bărbatul nu înțelege ce vrea femeia, ea se supără și acumulează resentimente în sine, iar relația în timp se distruge.

În acest articol vom vorbi despre cum să-ți schimbi atitudinea față de cereri și despre ce dorințe ar trebui să-i spui cu îndrăzneală partenerului.

Intimitatea și înțelegerea reciprocă

Faptul că ai început o relație cu cineva (sau chiar ați decis să trăiți împreună) nu înseamnă că ești pregătită pentru orice experimente s*xuale sau pentru intimitate în general. Și dacă nu ești pregătită, atunci vorbește sincer cu partenerul despre asta. Dacă nu-ți place ceva pe plan s*xual, de asemenea discutați (este mult mai cinstit decât să plângi în baie după fiecare contact s*xual). Poate că partenerul tău ar fi bucuros să te ajute, dar nu știe ce îți place și ce nu-ți place. Crede-mă, bărbatul care te apreciază și te respectă nu va face nimic împotriva voinței tale. Dimpotrivă, el va aprecia deschiderea ta.

Fidelitatea și respectul reciproc

Discutați în avans aceste puncte, explică-i partenerului că fidelitatea (și respectul reciproc) sunt importante pentru tine, că ești pentru „puritate” în relație, iar dacă bărbatul nu este de acord cu această stare a lucrurilor, înseamnă că nu te apreciază atât de mult.

Cererea în căsătorie

Dacă nu tinzi să ai o aventură și vezi acest bărbat în rol de soț, atunci spune-i direct despre asta. Nu-ți fie teamă că o asemenea declarație va speria bărbatul – dacă fuge, atunci cu siguranță nu este omul tău. Ar trebui să ai încredere în tine și în sentimentele tale, să nu fii timidă pentru a discuta direct momentele care te preocupă. Trebuie să-ți exprimi clar poziția că, de exemplu, nu ești pregătită pentru rolul de amantă/ prietenă și dacă nu te consideră soția sa legală, atunci nu mergeți pe același drum. Nu fi de acord cu perspective dubioase, inclusiv concubinaj, care de multe ori nu se transformă în ceva mai mult.

Neimplicarea rudelor în viața voastră

Chiar dacă iubitul tău își adoră mama, nu-i permite să-ți spună cum să trăiești, cum să construiești relația cu fiul ei, cum să-ți educi copiii. Spune-i alesului tău că îi respecți rudele, dar ar fi mai bine să nu intervină în viața voastră.

Planurile comune pentru viitor

Este normal să ai anumite planuri pentru viitor. Și nu este nimic greșit în a-i spune alesului tău despre asta. La urma urmei, cu cât discutați mai devreme despre asta, cu atât mai repede îți vei da seama dacă această persoană este potrivită pentru tine sau nu. Discutați perspectivele în avans și găsiți un compromis care vi se potrivește amândurora (în loc să uiți de tine și de visurile tale, dizolvându-te complet în bărbat).

Copiii

Nu este nimic rău în a-i spune deschis bărbatului despre dorința ta de a deveni mamă și să-l rogi să te ajute să-ți realizezi acest vis. Dacă te iubește cu adevărat, va fi entuziasmat de visul tău.

Sprijinul și ajutorul

Se întâmplă adesea că bărbatul își asumă rolul de șef al familiei – aduce bani în casă și orice altceva nu-l privește. Iar femeia trebuie să poarte toate problemele casnice pe umerii ei fragili, să se ocupe de educația copiilor etc. Bărbatul doar plătește și nu-și face griji pentru tot felul de ”nimicuri”. Femeia de asemenea lucrează, își construiește o carieră, dar, din anumite motive, este obligată să controleze și procesele din familie. Psihologii spun că mai devreme sau mai târziu totul se va încheia cu o criză nervoasă și dorința de a fugi din această relație.

Pentru a nu duce situația la extrem discută cu partenerul tău divizarea clară a responsabilităților. Explică-i că nu intenționezi să te transformi voluntar într-o sclavă și reamintește-i că ai nevoie de sprijin (și de răgaz). În plus, potrivit experților, lucrul în comun nu numai că înnobilează, dar și apropie oamenii.