7 fotografii de pe rețelele sociale care vorbesc despre stima de sine scăzută

Fotografiile de pe rețelele de socializare pot spune despre om mai mult decât ce a mâncat la micul dejun sau cine este noul său partener. Psihologii sunt siguri: imaginile pe care utilizatorii le postează în rețea sunt direct legate de stima și gradul de încredere în sine.

Studiile specialiștilor vorbesc despre 7 tipuri de imagini, conform cărora se pot identifica persoane cu complexe ascunse.

1.Un număr mare de selfie-uri

Dacă omul postează prea multe selfie-uri în rețea, alege unghiul cel mai reușit, face abuz de filtre – cel mai probabil se îndoiește de atractivitatea sa, el se teme să se prezinte așa cum este cu adevărat.

În același timp, cei care tind să posteze selfie-uri în grup, mai rar întâmpină probleme cu stima de sine, deoarece nu sunt fixați pe ei înșiși, au mulți prieteni și sunt deschiși pentru comunicare.

2. Demonstrarea unei relații fericite

Există o categorie specială de utilizatori care formează o realitate paralelă pe rețelele sociale, demonstrându-și partenerul ideal și căsătoria exemplară. Este ușor să creezi o astfel de iluzie prin fotografii cu îmbrățișări, buchete de flori și alte cadouri, chiar dacă, de fapt, există multe neînțelegeri între parteneri.

Potrivit psihologilor, cei care își arată prea activ viața personală pe rețelele sociale, probabil, nu sunt complet încrezători în sine și în partenerul lor, încercând astfel să se convingă pe sine și pe alții că în relația și în viața lor domnește perfecțiunea.

3. Imagini din sala de sport

Să ai grijă de corpul tău este minunat și demn de respect, însă specialiștii spun că, dacă astfel de imagini încarcă profilul – acest lucru indică o stimă de sine scăzută. Publicând astfel de imagini, omul caută laudă și aprobarea din exterior, astfel încât el însuși să poată deveni încrezător în frumusețea corpului său.

Desigur, vorbim despre publicații ale utilizatorilor obișnuiți și nu despre instructorii de fitness care împărtășesc anumite secrete.

5. Poze nereușite ale prietenilor

Aproape toată lumea s-a trezit cel puțin o dată într-o situație în care un prieten (sau iubita) a publicat o fotografie nereușită. În acest caz, cu siguranță, nu trebuie să te superi. Cel mai probabil, prietenul tău suferă de complexe și cu ajutorul unei astfel de fotografii vrea să-și crească stima de sine.

6. Luxul și cadourile

O persoană cu stima de sine adecvată nu are necesitatea să se laude și să vorbească despre noile achiziții. Lăudându-se cu articole de lux și locațiile VIP, omul de parcă vrea să sublinieze că se descurcă bine și astfel își crește stima de sine.

7. Fotografii în care nu sunt vizibile părțile feței. 

Cei care își acoperă fața cu părul sau cu mâinile, fac poze din profil sau din spate, sunt adesea timizi. Mai mult, ei pot suferi nu numai de complexe ascunse, ci și de fobii sociale. Dacă în mediul tău există o astfel de persoană, încearcă să o faci să se simtă calm și confortabil cu tine: în acest fel, ea se va deschide cu adevărat și va fi ea însăși.

Bonus: postări 24/7

O persoană încrezătoare nu are necesitatea să-și împărtășească planurile non stop cu întregul internet, spun psihologii. Iar cei care întâmpină probleme cu stima de sine, dimpotrivă, devin deseori dependenți de postări: ei au nevoie de atenție și aprobare constantă din partea publicului.