10 lucruri pe care le vei regreta în viitor. Acordă-le atenție acum.

”Dacă aș fi făcut…” Cât de des îți spui asta? Cât de des regreți că nu ai făcut ceva? Sau invers, că ai acționat impulsiv? Că nu i-ai spui cuiva cuvinte importante, că ți-a fost teamă, ai fost lașă, ai tăcut, ai fugit, te-ai ascuns, nu ai încercat, nu ai arătat cine ești cu adevărat și ce meriți?

De regulă, mulți oameni regretă în viitor aceste 10 situații. Să le acordăm atenție în prezent și, dacă este posibil, să le excludem sau să încercăm să facem totul așa cum trebuie.

1. ”Nu mi-am arătat adevărata față.” 

Masca – este cel mai frecvent regret care te va ajunge în viitor, dacă nu o scoți imediat. Ascunzându-te în spatele emoțiilor false, reacțiilor necaracteristice, prefăcându-te că asta îți place și asta urăști (deși nu este cazul) îți faci o favoare absurdă.

Încetează! Nu te mai preface. Nu ești perfectă, nimeni nu e perfect. În schimb ești unică. Și asta este puterea ta.

2. ”Trăiesc o viață străină”

Mama a vrut să devin medic. Dar mă tem de sânge și urăsc oamenii, așa că acum înghit antidepresive. O situați familiară? Mulți dintre noi trăim, întruchipând visurile altora, nu ale noastre.

Trăiește-ți viața. Lasă-i pe ceilalți să nu fie de acord cu ea.

3. ”Am ales oamenii nepotriviți”

Oamenii care te înconjoară – sunt alegerea ta, nu o datorie sau o obligație. Întotdeauna îți poți schimba alegerea, dacă te simți incomod în compania acestor oameni. Înconjoară-te de oamenii cu care crești, care te apreciază, te motivează și te inspiră. În cele din urmă ești suficient de matură să alegi cu cine te întâlnești în fiecare zi.

4. ”Aș fi putut să le fac asta…”

Nu fi egoistă. Ajută oamenii. Dacă ai probleme în viață, dispoziție proastă sau o zi nereușită – ajută pe cineva. De dorit să fie un străin. Și vei vedea cum ți se va schimba starea de spirit! Într-un cuvânt – ajută mai des. Lasă ceva după tine.

5. ”N-am îndrăznit”

Aproape toată lumea regretă acest lucru. Doar că nu toți recunosc. Nu-ți fie teamă să-ți asumi riscuri. Nu-ți fie teamă să schimbi ceva în viață. Fără regrete eliberează tot ce este vechi. Ia-ți adio de la obiceiuri, oameni, schimbă-ți locul de muncă. Încearcă, ai o șansă, cazi, ridică-te și mergi înainte. Nu sta nemișcată!

6. ”Am renunțat prea devreme”

Cu un pas înainte de succes întotdeauna este cel mai greu și vrem să renunțăm. Însă trebuie să știi că victoria – nu este rezultatul, ci procesul în sine. Atunci de ce brusc îți plângi de milă și ascunzi sabia în teacă?

Nu renunța. Încearcă iar și iar. Dacă ai parcurs această cale, Universul are planuri mari pentru tine. Nu-l dezamăgi.

7. ”Întotdeauna am încercat să controlez totul”

Dar acest lucru este imposibil. Nu poți ține totul sub control. Relaxează-te și învață să controlezi doar cele mai importante lucruri.

8. ”Mă mulțumeam cu puținul”

Acest lucru se aplică muncii, vieții personale, stării de spirit. Dar nu-ți diminua demnitatea. Nu accepta un salariu mic. Nu trăi cu o persoană pe care nu o mai iubești, doar pentru că ți-e frică de singurătate. Iubește-te.  Apreciază-te. Nu supraestima. Dar apreciază.

9. ”Amânam pe mâine.”

Și până la urmă nu reușeam nimic. De fapt, viața este mai scurtă decât sperăm. Din păcate, nu vom trăi două sute de ani. Dacă este posibil, realizează-ți ideile în termen de o zi, două. În caz contrar, riscă să nu mai vadă vreodată lumina zilei. Nu amâna. Acționează imediat.

10. ”Vorbeam prea mult, visam și nu făceam nimic”

Ține minte, lumea nu te va aștepta. Vrei să obții ceva? Acționează. Apropie-te de obiectiv cu pași mici, dar zilnic. Fă ceva în fiecare zi. În fiecare zi.