Regretele, criticile și alte 10 moduri prin care ne pierdem inconștient energia.

Fiecare om are o vibrație care se află în celulele corpului său. Și această forță este capabilă să atragă anumite evenimente în viața lui, însă ea poate oscila – un lucru absolut normal.

Anormal este atunci când omul începe să se simtă rău. Asta indică un nivel scăzut de energie. Omul adesea se îmbolnăvește, simte apatie, anxietate nejustificată și schimbări bruște de dispoziție, în jurul lui totul pare un haos.

Ce ne reduce energia?

12. Regretele

Pot fi de diferite feluri. Alegeri, acțiuni, evenimente. Cu cât omul regretă mai mult, cu atât mai mult se simte ca un ratat în viață. Care este cauza regretelor umane? Omul își pictează imaginile și acțiunile ideale, însă realitatea nu întotdeauna corespunde așteptărilor. Și când se confruntă cu ea omului îi apar regretele. Cum să te descurci cu asta? Doar acceptând imperfecțiunile!

11. Învinuirea altor oameni pentru problemele și nenorocirile noastre

Viața ne trimite lecții care trebuie învățate! Și până când nu înțelegem care este problema, viața ne trimite iar și iar anumite persoane și situații. De fapt, niciun eveniment nu trece fără urmă.

10. Formarea mentalității de victimă

Oamenii trebuie să trăiască în armonie. Însă mulți continuă să facă munca neiubită, rămân în căsătorii nefericite. Deci, există un dezechilibru în viață și nu încearcă să schimbe ceva, nu caută care este cauza. Soluția este doar una – să scapi de tot ceea ce-ți distruge viața.

9. Criticile

Condamnându-i pe ceilalți pentru ceva, omul de fapt își condamnă neajunsurile pe care îi este frică să le admită.

8. Dorința de a avea mereu dreptate

Dacă omul tinde să aibă dreptate mereu, acest lucru vorbește despre lipsa sentimentului de siguranță. Iar din exterior acest lucru arată ridicol.

7. Frica

Câte posibilități au fost distruse de frică. Ea nu ne permite să mergem spre visurile noastre, șoptindu-ne că nu vom reuși, că totul va eșua. Cel mai important lucru este să nu cedezi și să te miști.

6. Goana după lucruri

Oamenii continuă să-și amenajeze casele cu diferite lucruri. Iar asta nu le aduce decât exces de gunoi. Obiectele nu fac pe nimeni mai fericit. Adevărata fericire este în momentele, evenimentele și amintirile minunate.

5. Sentimentul de vinovăție

Acest sentiment îl folosesc cel mai des manipulatorii. Ei încearcă să-l provoace în alți oameni. Fiecare persoană are atât defecte, cât și calități pozitive. Iar faptul că are o latură întunecată nu-l face criminal. Omul poate greși. Iar pentru asta nu trebuie să se simtă vinovat.

4. Majoritatea restricțiilor există doar în capul nostru.

Societatea ne impune o mulțime de „restricții”. Și dacă omul crede în ele, atunci e ”prins”. Un alt pas pentru a scăpa de energia scăzută – este să visezi și să îndrăznești!

3. Anxietatea

Dacă o persoană expiră, se relaxează, eliberează nevoia de control, atunci dorințele sale inconștiente îl vor conduce pe calea cea bună.

2. Omul se împotrivește schimbărilor 

În lumea omului nimic nu poate rămâne la fel. De aceea, pentru el este important să învețe să iubească, dar să nu se atașeze.

1. Așteptarea, că alți oameni ne vor schimba viața

Nimeni nu poate schimba viața omului. Numai el însuși. Și acesta este doar o axiomă.