8 caracteristici ale garderobei feminine care vorbesc despre stima de sine scăzută

După cum știți suntem întâmpinați după aspect. Hainele alese cu grijă ne ajută să obținem succes, nu mai puțin decât mintea ascuțită și bunele maniere. Psihologii afirmă că lucrurile pe care le cumpără oamenii, sunt direct legate de starea lor internă. De aceea, alegerea inconștientă a anumitor articole vestimentare poate indica o stimă de sine scăzută și complexe.

Pentru a afla ce haine vorbesc despre lipsa de încredere au fost identificate 8 semne prin care putem recunoaște atitudinea unei persoane față de sine.

1. Același tip de haine

Adesea, oamenii nu doresc să experimenteze pentru a-și crea propria imagine. Motiv pentru care în garderoba lor apar o mulțime de tricouri, pantaloni și pantofi similari. Potrivit psihologilor, femeia care poartă tot timpul blugi albaștri este predispusă la depresie și la stare de spirit proastă. Doamnele care preferă rochiile și varietatea în garderoba lor, dimpotrivă, se simt fericite și au dispoziție bună.

2. Hainele largi, întinse

Psihologul Jennifer Baumgartner, în cartea sa „Ești ceea ce porți”, a scris că femeile care preferă hainele prea largi se tem să atragă atenția asupra lor și preferă să stea departe. Însă această remarcă nu se aplică stilului oversize. Dacă alegeți o astfel de haină corect, în ea nu numai că vă veți confortabil, dar și încrezătoare.

3. Culori șterse

Nuanțele decolorate, inexpresive și combinațiile lor indică timiditate. Persoanele cu astfel de tipare comportamentale tind să se îmbrace modest, astfel încât nimeni nu le acorde atenție. Merită să le încurajăm și să le ajutăm să-și depășească stânjeneala.

4. Mărimea necorespunzătoare

Îmbrăcămintea mică sau mare poate reduce semnificativ stima de sine. Hainele prea mici accentuează kilogramele nedorite, iar cele largi fac silueta să fie mai voluminoasă. De aceea, experții recomandă să iei o prietenă sinceră cu tine atunci când mergi cumpărături. Ea îți va spune deschis ce ți se potrivește și ce este mai bine să nu cumperi.

5. Hainele sport

Purtarea zilnică a puloverelor voluminoase și pantalonilor sport sugerează că persoana se îndoiește de frumusețea corpului său și vrea să-l ascundă. Să apari în aceste haine la birou sau la o petrecere este de prost gust. În același timp, îmbrăcămintea sportivă care accentuează demnitatea siluetei, dimpotrivă, este cumpărată de femeile care nu au probleme cu stima de sine.

6. Hainele excesiv de sexy

Femeile care poartă haine provocatoare își doresc atenție. Lipsa acută de complimente și dorința de a ieși în evidență sunt adesea explicate de stima de sine scăzută. Dar dacă există un motiv special pentru o astfel de ținută (nuntă, petrecere), atunci nimic nu o împiedică să-și sublinieze demnitatea siluetei, dar fără excese.

7. Prea mulți nasturi

Hainele cu un număr mare de nasturi sunt preferate de bărbații și femeile care respectă acuratețea. Ei sunt întotdeauna disciplinați, organizați și niciodată întârzie la întâlniri. Cu toate acestea, sunt judecați pentru inflexibilitate și închidere excesivă, care adesea duce la îndoială de sine. Pentru a împiedica să se întâmple asta, încercați să încurajați o astfel de persoană, lăudându-i costumul impecabil sau coafura perfectă.

8. Hainele care nu se potrivesc ocaziei

Oamenii care poartă astfel de haine au nevoie să fie observați. De aceea, negarea sfidătoare a codului vestimentar poate fi considerată o consecință a îndoielii de sine. Psihologii recomandă formarea unei garderobe, alegând în prealabil ținute pentru diferite situații (muncă, petrecere).

Dacă femeia are 1-2 lucruri preferate din cele enumerate mai sus, acest lucru nu înseamnă nimic. Dar dacă toată garderoba ei corespunde acestor semne, probabil asta spune ceva și ea ar trebui susținută, făcându-i mai multe complimente. Desigur, există excepții de la regulă și o persoană încrezătoare poartă ceea ce îi place. Tu ce crezi?