Cum porți corect inelele: 7 reguli de bază

Inelele sunt considerate cele mai vechi tipuri de bijuterii. Astăzi, sunt bijuteriile preferate atât a femeilor, cât și a bărbaților. Și, desigur, există anumite reguli, pe care dacă le cunoști și le respecți, vei arăta întotdeauna elegant și corespunzător.

7 reguli de bază:

1. Nu purta mai mult de un inel pe o mână. Dacă porți câte unul pe fiecare mână – asigură-te că bijuteriile se aseamănă între ele.

2. Renunță la obiceiul de a purta inele din diferite metale și cu pietre multicolore. Nu este bună nici opțiunea de a purta un inel ieftin și unul foarte scump în același timp.

3. Este de prost gust – să porți diamante și alte pietre scumpe în timpul zilei. În schimb seara – ai dreptul să le arăți în toată splendoarea lor. Poți purta inele de diferite forme și dimensiuni, care pot fi avea orice formă a pietrei, chiar și o combinație de mai multe culori.

4. Fetele de până la 20 de ani pot purta bijuterii ieftine. După această etapă, ar fi bine să le arunci pe toate și să-ți cumperi o bijuterie din metal bun.

5. În viața de zi cu zi, în special dacă hainele tale obișnuite sunt „tricoul/ puloverul + blugii”, ar fi bine să eviți inelele cu pietre mari. Optează pentru inele subțiri, largi sau cu pietre mici.

6. Dacă ai un cod vestimentar strict la birou, nu purta inele deloc. Singura excepție este inelul de logodnă – acesta poate fi purtat în siguranță chiar și în cel mai riguros birou. Și, apropo, inelul de logodnă este singurul care poate fi combinat cu diverse bijuterii.

7. Dacă îți pui inelul, ai grijă în prealabil de manichiură: bijuteriile, cu siguranță vor atrage atenția asupra degetelor tale. Dacă nu ți-ai făcut manichiura, atunci renunță și la inele și la brățări.

Cum să-ți alegi inelul potrivit?

În primul rând, nu uita de vârstă: dacă ești o fată tânără, alege un inel mic, iar dacă vrei o piatră, atunci să fie de mărime mică. Un inel mic, simplu va accentua prospețimea pielii tinere și tandrețea vârstei.

Dacă sunteți la vârsta adultă, atunci puteți purta un inel mare: o astfel de bijuterie le va spune celor din jur că, în ciuda faptului că doamna este la o vârstă elegantă, ea ține cont de modă și nu uită să se îngrijească.

Dacă ai mâinile mari și degetele scurte – alege inele mari cu piatră sau cele de formă alungită (oval, romb, lacrimă, o abstractizare alungită). În același timp, evitați inelele largi care acoperă complet zona dintre articulații.

Dacă ai mâinile destul de pline, inelele de formă neregulată te vor ajuta să le facă vizual mai elegante – în special cele cu colțuri și zig-zaguri, precum și inelele cu un design alungit.

Dacă ai mâinile foarte slabe, iar degetele foarte înguste și subțiri, poartă inele largi cu pietre mici. Un inel lat va crește imediat lățimea degetului.