20 de trucuri psihologice care funcționează cu adevărat și te vor ajuta în comunicarea cu ceilalți

Astăzi vreau să-ți împărtășesc 20 de trucuri psihologice grozave, care te vor ajuta să construiești relații efective cu ceilalți.

1. Contactul vizual

Acesta este un mod eficient de a păstra atenția interlocutorului, chiar dacă nu ai nimic de spus. Privirea ta va vorbi de la sine, provocând dorința de a asculta și de a continua comunicarea. Deci, ia o poziție cheie, dominantă în timpul conversației.

2. Reflexia

Datorită copierii acțiunilor, gesturilor și modului de comunicare al interlocutorului vei câștiga rapid simpatia în ochii lui. Amintește-ți cum o persoană apropiată îți zâmbește și tu instantaneu îi zâmbești înapoi. Acest lucru se întâmplă la nivel subconștient.

3. Nu utiliza expresia „cred că..”

Dacă dorești ca vorbele tale să fie luate în serios, uită cuvântul „cred”. El creează impresia că îți exprimi doar punctul de vedere, care este ușor de pus la îndoială, nu vorbești despre fapte reale.

4. Căscatul infecțios

De fiecare dată când caști, îl provoci pe celălalt să facă la fel. Astfel, apare o copiere inconștientă a comportamentului. De ce? Motivul este efectul cameleon. De exemplu, în copilărie, pentru a învăța ceva, copiem inconștient acțiunile părinților noștri.

5. Reformulează

Ascultă interlocutorul și încearcă să exprimi ceea ce ai auzit cu propriile cuvinte. Așa vei câștiga pe merit titlul de „ascultător onorific”.

6. Adresează întrebări

Astfel, vei manifesta interes pentru interlocutor. În același timp, el nu se va simți vinovat că vorbește doar despre sine.

7. Împărtășește povești personale

Povestește ceva personal, de exemplu, o întâmplare din copilărie. Ca răspuns interlocutorul îți va împărtăși experiența sa. După câteva povești nu veți mai fi oameni străini.

8. Efectul primului și ultimului rând.

Încearcă să memorezi o listă de 25 de cuvinte în doar 15 secunde. Cel mai probabil, îți vei aminti primele și ultimele cuvinte din această listă. Folosește această tehnică atunci când dorești să faci impresie bună, de exemplu, în timpul unui interviu.

9. Dilema falsă

Dacă sugerezi două opțiuni la alegere, cel mai probabil vei obține râvnitul „da”. Prietenul automat va selecta una dintre opțiuni. Această tehnică funcționează numai în cazul unor solicitări minore.

10. Numele tău este…

Amintește-ți numele noului interlocutor și repetă-l cu fiecare ocazie. Astfel îți exprimi interesul față de personalitatea lui.

11. Prânzul comun

Mâncarea – este un limbaj de comunicare internațional. Dacă simți o încordare în rândul colegilor sau prietenilor, propune-le să luați prânzul la cea mai apropiată cafenea. Acest lucru va detensiona atmosfera.

12. Mâncarea este sursa liniștii tale

Același lucru este valabil și atunci când tu însuți te confrunți cu stres după o zi agitată la locul de muncă. Alimentele sănătoase îți vor încărca organismul cu energia de care are nevoie.

13. Fii proactiv

Pentru a stabili o legătură puternică într-o relație, trebuie să te miști. De exemplu, mergi împreună cu interlocutoriul tău la un antrenament comun. În timpul mișcărilor intense, corpul tău produce hormoni care îmbunătățesc starea de spirit și crește adrenalina.

14. Efectul Halo

În primele minute de cunoaștere, avem tendința să facem diverse presupuneri despre noua cunoștință. De aceea, controlează ceea ce vor crede alții despre tine, pune accent pe acele particularități care vă unesc. Astfel creezi o impresie generală plăcută bazată pe detalii nesemnificative.

15. Râsul va clarifica totul

Într-un grup de oameni care râd, omul de obicei îl privește pe cel care îi trezește cea mai mare simpatie.

16. Oferă un mic cadou

Un astfel de gest va servi nu numai ca un semn de atenție, dar îi va aminti omului de tine.

17. Pierzi pentru a câștiga

Când colegul sau prietenul îți dovedește greșeala, spune-i că probabil are dreptate. Nu vei câștiga disputa. Dar nici adversarul tău nu va pleca simțindu-se învingător, după ce a primit o replică atât de seacă.

18. Tăcerea este de aur

Dacă ai pus o întrebare dificilă, fă o pauză. Oferă-i interlocutorului un moment de gândire. Nu-l întrerupe și vei primi un răspuns la care probabil nu te aștepți.

19. „Am nevoie să…”

În loc de instrucțiuni directe, spune „am nevoie…”, de exemplu, „să lipim tapetul în noul meu apartament”. Astfel, oamenii te vor ajuta să faci ceea ce ai nevoie, chiar dacă nu i-ai rugat direct.

20. Nu-ți fie teamă să ceri ajutor

Dacă nu știi ceva, spune deschis. Astfel, nu numai că arăți că ești o persoană matură și încrezătoare, ci îi oferi și interlocutorului șansa de a-și arăta cunoștințele.