9 motive pentru care unele femei la 40 de ani arată ca fetițele, iar altele ca bunicile

În urmă cu doar o sută de ani, femeile de 40 de ani erau considerate aproape bunici. Astăzi, la această vârstă, începe a doua tinerețe și cât de nedrept este că unele doamne își păstrează frumusețea naturală, în timp ce altele trebuie să depună mult efort pentru a arăta fresh.

De ce unii oameni îmbătrânesc mai repede decât alții și cum putem înșela natura pentru a ne păstra tinerețea și activitatea?

1. Schimbările hormonale afectează orice femeie, dar unele reușesc să înșele natura.

Principalul hormon feminin – estrogenul – odată cu vârsta se produce în cantități mai mici. Cât de repede veți îmbătrâni și veți pierde estrogenul depinde de mulți factori: de la ereditate până la dietă. Însă puteți adăuga fitoestrogeni în dieta dvs.: tofu, semințe de in, broccoli. Și nu renunțați la carne – medicii spun că produsele de origine animală ajută la prelungirea ușoară a tinereții.

2. Genele bătrâneții există, dar le poți face să lucreze pentru tine

Deși crearea elixirului tinereții este încă departe, puteți încetini procesul de îmbătrânire:

– Dacă veți reduce conținutul de calorii din alimente, în același timp păstrând cantitatea de vitamine și minerale necesare, atunci speranța de viață va crește.

– Chiar și cele mai frumoase gene sunt neputincioase împotriva unui stil de viață nesănătos. Alcoolul, tutunul, expunerea la soare și mediul toxic vor transforma rapid pe oricine într-un măr încrețit.

– Tinerețea este legată direct de imunitatea bună. Dacă respectați principiile stilului de viață sănătos, nu vă faceți griji în zadar și dormiți suficient, atunci genele responsabile de îmbătrânirea prematură pot să nu se activeze deloc.

3. Femeia de 40+ poate fi recunoscută după coafură

Psihologii spun că părul lung face femeile mai atractive. Iar următoarele lucruri, dimpotrivă, vă adaugă câțiva ani:

– Părul rar și subțire. Persoanele cu astfel de păr sunt percepute ca fiind bolnăvicioase.

– Coafura „betonată”.

– Blondul platinat.

– Indiferent că ne place sau nu, dar odată cu vârsta, fața noastră suferă metamorfoze, iar tunsoarea ar trebui să se schimbe odată cu ea.

4. Excesul de grăsime declanșează îmbătrânirea

Oamenii supraponderali arată (și se simt) în medie cu 8,8 ani mai mari decât semenii lor slabi. Din cauza greutății în exces, se perturbă producția de colagen: apar vergeturi, riduri, pielea își pierde elasticitatea.

5. Modul în care vei îmbătrâni depinde de locul în care te-ai născut.

Reprezentantele anumitor rase arată mai tinere decât vârsta lor. Geneticii cred că cele mai norocoase sunt femeile latino-americane: care arată cu 2 ani mai tinere decât reprezentantele altor națiuni de aceeași vârstă.

Oamenii de știință spun că semnele îmbătrânirii precum ridurile și petele de vârstă sunt mai puțin vizibile pe pielea mai închisă la culoare. În plus, persoanele cu rădăcini asiatice, africane și latino-americane au pielea mai groasă, motiv pentru care fața nu plutește în jos.

6. Femeile de peste 40 de ani adesea exagerează când vine vorba de îmbrăcăminte.

Stiliștii recomandă aruncarea hainelor vechi și schimbarea stilului vestimentar în funcție de vârstă. Rochiile prea strânse vor crea un aspect comic. Este important de asemenea să nu uitați de câteva reguli:

– Nu purtați negru. O ținută în această culoare nu face decât să-ți adauge câțiva ani.

– Hainele prea largi nu înfrumusețează pe nimeni. În teorie, hainele libere ar trebui să ascundă excesul. Dar, în realitate, ascund nu numai defectele, ci și avantajele, pe care suntem siguri că le aveți.

7. Sprâncenele subțiri și rare transformă orice femeie într-o bunică.

Această parte a feței afectează foarte mult percepția vârstei: cu cât sprâncenele sunt mai palide și mai subțiri, cu atât femeia pare mai în vârstă.

8. Machiajul te ajută să-i păcălești pe ceilalți (dar numai dacă ai peste 35 de ani).

Psihologii au stabilit că machiajul face femeile mai atractive și chiar contribuie la succesul la locul de muncă. Un studiu recent a arătat că rujul, rimelul și fondul de ten au proprietățile magice ale unei mașini a timpului:

– La 20 de ani, machiajul strălucitor ne face să arătăm mai bătrâne decât vârsta pe care o avem.

– La 30–35 de ani, cu machiaj sau fără – cei din jur pot ghici cu ușurință ce vârstă aveți.

– Iar după 35–40 de ani produsele cosmetice oferă un efect puternic anti-îmbătrânire.

9. Unele cuvinte vă pot trăda vârsta:

Iată câteva fraze care vă fac bunici:

– „Pe vremea mea, prețurile erau mai mici / fustele erau mai lungi”, etc.

– „Anii 90 au fost acum 10 ani”.

– “Generația actuală este complet nepoliticoasă.”