Te simți mereu obosit? Aceste 15 obiceiuri cotidiene îți ”descarcă bateriile.”

Atunci când cultivăm în noi obiceiuri bune, ne umplem de energie pozitivă și mergem în direcția corectă. Dacă în viața noastră predomină obiceiurile proaste, ne simțim obosiți, lipsiți de energie și forță. Pentru a ne folosi potențialul la maxim, mai întâi trebuie să înțelegem ce obiceiuri ne absorb energia și ne otrăvesc viața.

Iată câteva dintre cele mai comune lucruri care ne fac mai mult rău decât bine.

De ce nu ai suficientă energie?

1. Nu finisezi lucrurile

Treburile se acumulează și îți creezi mai multe probleme. Nu amâna, termină-ți treburile imediat ce ai ocazia.

2. Nu dormi suficient 

Pentru a-ți determina formula ideală de somn, culcă-te cu 7,5 ore înainte de a te trezi. Dacă te trezești și te simți obosit, trebuie să dormi mai mult. În mod ideal, ar trebui să te trezești odihnit și plin de energie.

3. Îți asumi prea multe responsabilități

Nu este nimic rău în a fi responsabil. Dar, atunci când îți asumi multe responsabilități la locul de muncă, în familie și în alte domenii, în detrimentul sănătății și bunăstării tale, asta se transformă într-o problemă.

4. Acumulezi lucruri

Persoanele în casa cărora e mereu dezordine, suferă mai des de depresie și anxietate, iar atmosfera de haos pune constant presiune asupra lor. Există o singură cale de ieșire – să scapi de toate lucrurile inutile și să creezi un mediu care nu te va obosi.

5. Faci multe lucruri simultan

Când încercăm să facem mai multe lucruri simultan, creierul nostru își schimbă atenția de la o sarcină la alta foarte repede, se supraîncarcă și simțim epuizare. Mai bine ar fi să te concentrezi asupra unei sarcini.

6. Ești pesimist

Uneori, cel mai mult ne epuizează propriile gânduri. Starea de spirit proastă și așteptarea celui mai rău rezultat ne absorb energia.

7. Ești dependent de cafea

Cafeaua este o băutură care se consumă cu moderație. Potrivit experților, până la 400 mg de cofeină este o cantitate sigură pentru majoritatea adulților. Dacă depășești zilnic norma admisă, poți întâmpina probleme precum ar fi tremurul mâinilor și insomnie.

8. Respecți standarde ireale.

Vrem să fim părinți, soți, soții, muncitori, prieteni perfecți. Dar în zi sunt doar 24 de ore. Moderându-ți așteptările și concentrându-te pe cele mai importante lucruri, îți poți direcționa energia în direcția corectă.

9. Nu consumi suficientă apă

Lipsa energiei poate fi un semn al deshidratării. Corpul tău are nevoie de apă pentru funcționare și răcire normală, chiar dacă lucrezi toată ziua la computer și nu faci exerciții fizice.

Un indicator al unei cantități suficiente de apă consumată este – culoarea urinei. Dacă este întunecată – nu bei suficientă apă.

10. Nu te relaxezi

Orice persoană trebuie să se distreze, să râdă și să se simtă bine. Starea de bine este necesară pentru creșterea energiei vitale, așa că nu uita de pauze.

11. Mănânci la fel în fiecare zi

Mâncarea ar trebui să-ți aducă bucurie și să fie diversă, precum și să-ți ofere toate substanțele nutritive.

12. Porți haine incomode și strânse

Hainele incomode ne privează de energie datorită faptului că ne limitează respirația. O respirație necorespunzătoare reduce cantitatea de oxigen care este livrată creierului și mușchilor și te simți constant obosit.

13. Stai gârbovit

Postura proastă este nesănătoasă din mai multe motive. Se știe că afectează circulația sângelui, cauzează adesea dureri de cap, artrită și scăderea libidoului și, printre altele, ne fură energia.

14. Ești de acord cu orice

Obiceiul de a fi de acord cu orice, duce la epuizare mentală și la scăderea productivității pe parcursul zilei. Nu este nimic rău în a-i ajuta pe ceilalți, dar a spune „Nu” la timp îți va economisi energia și liniștea sufletească.

15. Petreci timpul numai în casă

Dacă te simți letargic, nu te grăbi după o altă ceașcă de cafea. Doar ieși afară, respiră aer proaspăt. Petrece timpul în aer liber pentru a te simți bine.