10 obiceiuri care nu-ți aduc beneficii. Renunță la ele.

În urmă cu zece ani, fumatul, alcoolul și alte dependențe erau considerate cele mai distructive obiceiuri ale omenirii. Acum, din obișnuință, credem că dacă nu fumăm canabis, atunci nu avem de ce să ne facem griji. ”Nu fumez, nu beau, prefer ceaiul în loc de cafea, nu mănânc dulciuri și nu privesc televizorul – toate acestea sunt benefice și pozitive. Deci lasă-mă în pace.” Dar nu este totul atât de simplu, și îți vom spune de ce.

Dacă analizezi puțin, acum viața noastră este plină de obiceiuri și dependențe mult mai grave. Doar că nu le observăm. Ele se ascund sub masca integrității. Este timpul să-ți scoți măștile.

1. Dimineața te-ai trezit și imediat deschizi rețelele sociale

Conform unor studii sociologice recente, oamenii petrec până la 28% din timpul liber pe rețelele sociale. Și de cele mai multe ori, citesc informații îndoielnice, se ceartă, se supără. De aceea rețelele sociale, în mare măsură, pot fi considerate atașamente negative.

2. Sari peste micul dejun

Și în zadar. Micul dejun este cea mai importantă și sănătoasă masă a zilei. Normalizează greutatea corporală, glicemia și stabilește tonul pentru întreaga zi. Nu sări peste micul dejun, oricât de ocupată ești.

3. Obiceiul de a-i învăța pe ceilalți

Am devenit experți în orice. Toate aceste învățături sunt în general inutile. Să învățăm mai bine cum să ne raportăm la viață. La propria viață. Cea mai sigură cale spre fericire este să înveți să râzi de tine.

4. ”Sunt bună, dar voi fi și mai bună”

Desigur, acest lucru este lăudabil. Însă căutarea perfecțiunii poate avea un efect negativ. Perfecționiștilor le este foarte dificil să avanseze, pentru că sunt paralizați de frica eșecului. Amintește-ți că greșelile sunt normale. Acceptă-te așa cum ești, imperfectă.

5. ”Nu mănânc chipsuri, dați-mi nuci.”

Cu toții am devenit ostaticii stilului de viață sănătos. Și e bine. Ne monitorizăm sănătatea, mergem la sală, alergăm dimineața și nu mâncăm alimente grase. Minunat. Dar și aici trebuie să știi măsura.

6. ”Nu mă suna sâmbătă până la 12”

Somnul excesiv este de asemenea atribuit obiceiurilor proaste. El este comparat cu starea de mahmureală. Dacă este posibil, monitorizează-ți calitatea și cantitatea somnului: 6-8 ore sunt suficiente.

7. Multitasking-ul

Un alt motiv de a te lăuda. „Imaginează-ți, azi am făcut o prezentare, am condus un eveniment, am predat engleza, am scris un scenariu și, când făceam yoga, m-am gândit la subiectul noii povești.” De regulă, prea multe sarcini nu dau efectul dorit. Este mai bine să te concentrezi asupra unui lucru și să-l faci bine. Iar apoi poți practica yoga.

8. Autocritica

Încetează. Închide gura vocii tale interioare care este angajată în autodisciplină. Nu va duce la nimic bun. Dimpotrivă, vei pierde încrederea în tine și te vei îndoi de orice.

9. ”Întotdeauna spune ”DA”!”

Îl putem numi obiceiul oamenilor sfinți. Foarte des nu putem refuza oamenii, deși ar fi necesar. Și în detrimentul nostru și al timpului nostru liber, suntem de acord să participăm la diverse evenimente, deși am avut alte planuri. Acești oameni nu pleacă nicăieri. Învață să-ți acorzi prioritate – permite-ți să fii prima în această ierarhie.

10. ”Oare voi reuși?”

Obiceiul de a ne îndoi mereu, nu duce la bine. Scepticismul excesiv nu ne permite să avansăm, să ne dezvoltăm și să încercăm ceva nou. De aceea viața trece pe lângă noi. Încetează să te plângi și să te îndoiești, doar încearcă ceva nou, oferă-ți o șansă. Vei reuși!

Vremurile noi au adus obiceiuri-capcane noi care ne subminează sănătatea și ne indispun. Și nici nu ne dăm seama de acest lucru. Însă nu este totul atât de simplu, obiceiurile rele ne-au invadat viața. Ar fi bine să le controlezi, înainte să înceapă să te controleze.