20 de reguli de etichetă pe care le respectă oamenii de succes, potrivit Forbes

Aceste reguli de etichetă au fost elaborate și publicate într-unul din articolele celebrei reviste Forbes. Autorul materialului, Rob Asgard, a făcut cercetarea sa, observând obiceiurile și comportamentul oamenilor bogați, cei mai mulți fiind în lista Forbes. Aceste 20 de reguli de etichetă, după cum s-a dovedit, au ajutat toți respondenții să obțină succes, respect și un statut înalt, atât în afaceri, cât și în viața publică.

20 de reguli de etichetă pe care le respectă oamenii de succes:

1. Să-i spui cuiva: „Întârzii, dar deja alerg, voi ajunge în 20 de minute”, este inacceptabil. Dezvoltă-ți abilitatea de a fi punctual.

2. Dacă nu poți participa la un eveniment la care ai fost invitat oficial, neapărat informează din timp. Să accepți invitația și să nu vii – este de prost gust. La fel cum e și să accepți invitația și să anunți în ultimul moment că nu mai vii.

3. Respectă-i pe cei din jur: resturile alimentare, gunoiul și alte deșeuri trebuie curățate, fără a lăsa nimic în urmă. Și mai nepoliticos este sugerezi ca cineva să curățe după tine.

4. Când vorbești la telefon – nu țipa. Chiar dacă nu auzi bine omul de la celălalt capăt al firului, asta nu înseamnă că cei din preajma ta nu te aud.

5. Deconectează telefonul sau pune-l pe silențios atunci când ești la o petrecere, o recepție sau o sărbătoare. Este extrem de indecent să te distragi la telefon, atunci când în preajma ta sunt oameni cu care comunici.

6. Scrie mesaje doar atunci când ești singur, nu în timp ce vorbești cu alții.

7. Nu rupe niciodată relația printr-un mesaj. Totul trebuie clarificat între patru ochi.

8. Nu invita niciodată oaspeții spunându-le: „Aduceți mâncare și băutură”, acest lucru este nepoliticos și va ofensa pe oricine.

9. Nu te certa cu nimeni pe rețelele sociale. Clarificați lucrurile față în față sau în corespondența personală.

10. Dacă ești invitat undeva, nu uita că este nepoliticos să aduci și alte persoane, dacă în invitație nu este specificat acest lucru.

11. Amintește-ți cât de rapid și ușor ajung bârfele și zvonurile la urechile celor de care ți-ai dori să le ascunzi. Deci, mai bine stai departe de bârfe.

12. Doar pentru că ți-ai pus căștile, nu înseamnă că ai încetat să exiști pentru societate. Dacă ai lovit accidental pe cineva sau l-ai împins, cere-ți scuze.

13. Nu împrumuta nimănui cărți, dacă nu ți s-a cerut. Nu toți au timp și dorință să citească ceea ce îți place ție.

14. Dacă ai promis că vei veni la un eveniment și nu ai venit, ai încălcat toate regulile decenței. Dacă ai fost de acord, atunci fii bun și vino, nu irosi banii cuiva, pentru că ei au planificat mâncarea și un loc pentru tine.

15. Nu vorbi la telefon în transport, la concerte, la teatru și în alte locuri publice.

16. Nu veni la petrecere cu mâna goală, cu excepția cazului în care proprietarii insistă. Neapărat cumpără dulciuri, flori sau ceva ușor pentru cină.

17. Să asculți muzică și să vizionezi videoclipuri în locuri publice fără căști, este lipsă de respect față de ceilalți.

18. Nu spune oamenilor că respecți o anumită dietă. Dacă ești vegan, iar ceilalți nu, este doar problema ta unde găsești lapte de cocos.

19. Nu încărca imagini de care mai târziu ți-ar putea fi rușine.

20. Nu discuta despre problemele personale pe rețelele sociale.

21. Poți să-ți iubești cu adevărat animalul de companie, dar asta nu înseamnă că trebuie să-l iei peste tot cu tine, mai ales în vizită sau la evenimente.

22. Și în sfârșit, câteva reguli clasice care nu pot fi încălcate niciodată, dar sunt încălcate cel mai des:

– Mănâncă cu gura închisă;

– Nu permite copiilor tăi să strice dispoziția altora și nu le da ocazia să se comporte nepoliticos și sălbatic;

– Spală-ți mâinile după fiecare vizită la toaletă;

– Nu-ți pune coatele pe masă;

– Dacă rănești pe cineva, cere-ți scuze;

– Nu lăsa ușile dulapurilor sau bufetelor deschise; cineva ar putea să lovească;

– Parchează mașina cu respect, astfel încât ceilalți să se poată ridica, nu ocupa locurile altor persoane și plătește întotdeauna parcarea.

Mai presus de toate regulile de etichetă, există una principală – respectă-i pe ceilalți, gândește-te la oameni și la sentimentele lor.