Răspunsul expertului: „Soțul meu nu poate decide între mine și amanta lui.”

”Deja de  trei ani soțul meu mă înșeală. Amanta sa este cu 26 de ani mai tânără decât el. Fiica lor are un an și jumătate. În același timp, nu vrea să ne despărțim. Spune că mă iubește, dar nu este pregătit să ne aleagă pe una dintre noi. Amanta sa este mulțumită de o astfel de viață, iar eu nu vreau să mă împac cu această situație. Ce ar trebui să fac?”

Irina, 46 de ani

Răspunsul expertului:

Irina, nimeni în afară de tine nu va putea răspunde la întrebarea ce trebuie să faci. Decide ce vrei. Soțul tău este o persoană cu gândire matură care te înșeală, are un copil în afara căsătoriei și a permis să afli despre relația lui. Dacă nu aveți o căsătorie deschisă, atunci aceste acțiuni pot fi interpretate ca trădare.

Soțul tău a pus responsabilitatea situației asupra ta și a celeilalte femei. Câte cupluri cunoașteți în care un partener iubitor are încă o familie? Poate că în relația voastră a fost o perioadă dificilă și soțul tău a decis că vrea o aventură. Dar ceea ce a urmat, arată atitudinea lui față de tine. Iar aceasta nu poate fi numită iubire.

Scrii că nu poți face față situației, dar nu dezvălui mai detaliat ce te deranjează mai exact: prezența copilului, prezența altei femei în viața ta, poziția soțului tău în această situație? Există o mulțime de întrebări la care trebuie să-ți răspunzi singură.

De asemenea, este interesantă partea financiară a relației. Ai unde locui? Câștigi suficient sau te întreține soțul? Locuiești în țara ta sau șederea aici depinde de soț? Situația este foarte complicată și poți fi confuză. Un psihoterapeut competent te poate ajuta să înțelegi ce dorești cu adevărat. Îți va spune cum să găsești o cale de ieșire.