”Bărbatul trebuie…” Iată care este pericolul unei asemenea abordări

Bărbații adesea se plâng că noi, femeile, suntem prea exigente atunci când alegem un partener. Dar după divorț, mi-am dat seama de unde vin cerințele mari pentru viitorul partener. Nopțile în lacrimi, certurile cu fostul soț, speranțele distruse – toate acestea te obligă să fii atentă să nu greșești din nou. Mai ales atunci când ești responsabilă și pentru copii. Am cerințe mari de la viitorul meu partener și nu ezit să recunosc acest lucru. Iată 5 calități esențiale pe care le caut la un bărbat:

1. Trebuie să fie un exemplu bun pentru copiii mei

Dacă începem o relație, vreau ca băieții mei să vadă în viitorul partener o persoană cinstită, responsabilă, care își respectă cuvântul. Vreau să fie un exemplu pentru ei, având o atitudine pozitivă și veselă față de viață.

2. Nu trebuie să fie divorțat.

Începând o nouă relație imediat după divorț, oamenii încă nu și-au vindecat rănile și o nouă poveste romantică este încercarea de a scăpa de durere. Nu vreau să devin refugiul cuiva. Vreau ca bărbatul să-și lase trecutul, așa cum am făcut și eu.

3. Trebuie să fie deschis

Pentru mine este importantă oportunitatea de a vorbi direct despre relațiile din trecut și de a auzi o poveste onestă de la el. Vreau să înțeleg ce este dispus să facă bărbatul de dragul nostru. Alături de el vreau să fiu slabă, vulnerabilă, să fiu eu însămi, să nu-mi fie rușine să plâng. Caut un bărbat încrezător, dispus de asemenea, să-și arate vulnerabilitatea și să vorbească despre sentimente.

4. Trebuie să acorde timp familiei

Pasiunea pentru muncă și ambițiile sale profesionale sunt importante pentru mine. Dar în același timp, am nevoie de o persoană matură, care va găsi un echilibru sănătos între muncă și relație.

5. Trebuie să fie sincer

Sunt mamă, de aceea simt atunci când copiii mint. Și voi înțelege când noul meu partener ascunde adevărul despre sine. Dacă într-adevăr este liber, cu câte femei, în afară de mine, se întâlnește? Are obiceiuri proaste? Vreau să obțin răspunsuri cinstite la întrebările mele.

Răspunsul expertului:

Majoritatea oamenilor care au trecut printr-un divorț știu ce-și doresc de la căsătorie. Ce este inacceptabil și ce compromisuri pot face. Cererile lor sunt justificate. Dar, din păcate, cererile față de viitorul partener adesea sunt exagerate.

„El trebuie să-și asume responsabilitatea”, „Nu vreau să-i ascult văicăreala despre fosta căsnicie” – situația devine fără speranță atunci când apare cuvântul „trebuie”. Începând o relație, doi oameni adulți se uită atent unul la celălalt, definesc limitele și caută compromisuri. Acesta este un proces reciproc în care nimeni nu datorează nimănui nimic.

Dacă inițiatorul divorțului a fost bărbatul, femeia se simte abandonată, trădată și depreciată. Ea caută un partener de viață perfect pentru a-i dovedi fostului, „cât de mult a greșit”. De a-și dovedi sie însăși că merită pe cineva mai bun, că numai fostul soț este vinovat pentru divorț.

Din păcate, femeia nu ține cont de faptul că și bărbatul poate avea dorințe și așteptări, și cu aceste cerințe față de viitorul partener nu mai rămâne loc pentru compromisuri, care sunt atât de importante în fiecare cuplu.

Un alt pericol al contractului dur, este acela că circumstanțele se schimbă. Partenerul se poate îmbolnăvi, își poate pierde interesul pentru carieră, poate rămâne fără muncă, își poate dori să se retragă. Înseamnă acest lucru că legătura încheiată după lista de cerințe se va destrăma? Probabilitatea este mare.

Așteptările mari pot ascunde frica de relații noi. Fuga din relație este justificată de căutarea unui partener care va îndeplini așteptările mari. Dar cât de mari sunt șansele să găsești un astfel de partener „ideal”?