La sfârșitul vieții mulți oameni regretă aceste 5 greșeli. Nu le repeta și tu.

Această listă îi va ajuta pe cei care mai au timp să schimbe totul.

Asistenta medicală australiană Bronny Weir a îngrijit pacienți fără speranță în ultimele 12 săptămâni din viața lor. Ea a înregistrat cele mai frecvente greșeli de viață pe care le-au descris pacienții și le-a publicat pe blogul Inspiration and Chai.

1. Nu îndrăznesc să-și trăiască viața așa cum doresc.

Mulți își construiesc viața pe baza așteptărilor celorlalți. În orice domeniu, preferă ceea ce aprobă partenerii lor sau societatea.

Drept urmare, astfel de oameni îndeplinesc așteptările tuturor – părinților, profesorilor, prietenilor – însă ei simt o presiune constantă. În cea mai mare parte a timpului se simt complet nefericiți.

2. Au muncit prea mult. 

Acum oamenii sunt ocupați mai mult ca niciodată în istorie. Da, situația muncitorilor de la începutul secolului XX era mult mai gravă, însă atunci ei nu aveau de ales, însă noi avem.

Părinții își văd rar copiii, lăsându-i în grija bunicilor sau a bonelor. Oamenii nu au timp pentru relații și alte probleme personale, cariera este întotdeauna o prioritate. Da, munca ne oferă surse de trai, dar pentru unii oameni devine parametrul de bază al autoidentificării.

3. Nu și-au putut exprima sentimentele

Ai încercat vreodată să uiți o persoană și sentimentele pentru ea doar pentru că ți-a fost teamă să te deschizi? În lume există mulți oameni singuri, și nu pentru că ar fi neatractivi. Ei sunt educați, frumoși la chip, interesanți în comunicare, dar închiși pentru sentimente. Ei sistematic pierd oportunitatea de a întâlni oameni noi , de a-și extinde cercul social.

Din motive de confort și liniște sufletească, ei refuză orice încercare de a construi relații, găsind milioane de motive pentru care această persoană „nu este potrivită”, „nu este pentru mine” etc.

4. Au pierdut legătura cu prietenii

Ni se pare că prietenia este ceva etern. Că ea rămâne indiferent de orice, chiar dacă nu-i acordăm suficientă atenție. De aceea, sacrificăm cu ușurință întâlnirile cu prietenii de dragul muncii, relațiilor romantice și a altor probleme importante. Iar în cele din urmă ne pare rău pentru prietenii pierduți.

5. Nu și-au permis să fie oameni fericiți

Ești profund nefericit? Te plângi mereu că ai necazuri în viață? Vorbești despre lucruri pe care nu le ai și despre oportunitățile pe care le-ai ratat în loc să te bucuri de ceea ce ai?

Prea multe persoane se simt nefericite din cauza ideilor despre locul în care ar trebui să fie și ce trebuie să aibă pentru a fi fericiți. Cu toate acestea, mulți dintre acești suferinzi trăiesc în condiții confortabile, au locuri de muncă stabile, venituri decente, un mediu social sănătos și o familie excelentă.

Sentimentul de fericire nu depinde de bunăstarea materială. Depinde de opinia persoanei despre ceea ce înseamnă să fii fericit.