Prin ce se deosebește trădarea masculină de cea feminină

99 la sută dintre bărbați și femei la întrebarea „Ce nu ai putea ierta niciodată într-o relație?” răspund cu încredere: „Trădarea!”.  Dar se dovedește că fiecare înțelege acest cuvânt diferit: ceea ce femeile consideră trădare – este doar un episod nesemnificativ pentru bărbați, despre care cel mai probabil nu-și vor aminti într-o lună. Și invers: ceea ce pentru bărbați este trădare – pentru femei este doar o pasiune nevinovată.

Bărbații sunt poligami cu trupul, dar monogami în suflet, de aceea pentru ei trădarea nu este actul fizic, ci apropierea sufletească. Dormind cu cineva, ei nu consideră că au trădat, până când se îndrăgostesc cu adevărat.

Deci, dacă soțul tău urmărește cu privirea fete drăguțe pe stradă, flirtează cu chelnerițele în restaurant, nu ai de ce să-ți faci griji. Însă, dacă privirea soțului tău a devenit visătoare, este absent, pierde firul conversației și răspunde necorespunzător, există motive de îngrijorare – cel mai probabil, a apărut o femeie la care visează. Este interesant faptul că s-ar putea să nu aibă o relație intimă cu ea – există cazuri când femeia iubită locuiește în alt oraș și îi leagă doar apelurile telefonice sau corespondența electronică. Dar faptul rămâne: dacă bărbatul s-a îndrăgostit, atunci a înșelat.

Femeile, dimpotrivă, sunt monogame cu trupul, dar poligame în suflet. Rămânând fidelă fizic, femeia este capabilă să țină în suflet un harem întreg de bărbați. De exemplu, pe cineva îl iubește ca pe un prieten (au mers împreună la grădiniță). O altă iubire îi apare în vise – de regulă, aceștia pot fi interpreți sau actori celebri. La fel tratează și flirturile nevinovate la locul de muncă, când – desigur, fără gânduri ascunse face ochi dulci unui angajat drăguț. Și dacă cineva îi spune că în acest fel își înșală bărbatul, ea doar va râde: ce prostii!

Toți înșală

Această atitudine diferită față de trădare, provoacă de cele mai multe ori conflicte grave. Bărbatul este sincer nedumerit: „De unde vine această reacție, eu o iubesc doar pe ea?!” Iar femeia, pentru care trădarea fizică este literalmente un cuțit în inimă, insistă: „M-a înșelat, nemernicul!”. În același timp, la fel de sincer, nu înțelege că ea însăși – potrivit bărbatului – îl înșală cu numeroși actori și vedete.

Deci se dovedește că toți înșală – fiți de acord, este o imagine tristă. În același timp, fiecare dintre noi este sigur, că fiind nevinovat a devenit victima infidelității celuilalt. Cunoașterea caracteristicilor psihologice ale s*xului opus ne poate facilita mult înțelegerea și, ca urmare, viața.