10 Semne ale unui partener imatur din punct de vedere psihologic

Toate modelele de comportament psihologic imatur sunt preluate din experiența clienților, care au fost într-o relație cu aceste persoane.

1. Impulsivitatea crescută, exprimată în incapacitatea de a-și planifica viața și a-și reține impulsurile negative (de exemplu, omul face cheltuieli impulsive sub influența stării de spirit, apoi descoperă că mai are 2 săptămâni până la salariu și nu mai are resurse de trai și atunci ia împrumuturi; incapacitatea de a obține ceea ce-și dorește, incapacitatea de a depăși frustrarea – îl face agresiv, el va începe a țipa, a insulta, a umili, a distruge ceva, poate intra într-o luptă etc.).

2. Incoerența (omul rareori duce lucrurile la bun sfârșit, adesea ezită în deciziile și prioritățile sale: de exemplu, partenerul decide să părăsească familia, dar confruntându-se cu dificultăți, el se întoarce sau nu poate decide cu cine rămâne, etc.  Același lucru se întâmplă și cu munca, și cu alte începuturi, dorințe, setări, valorile sale sunt supuse adesea schimbărilor).

3. Iresponsabilitatea (omul rareori își îndeplinește promisiunile: întârzie sau nu vine la întâlnirile stabilite, împrumută și apoi nu întoarce banii, evită certitudinea în relații, nu-și asumă responsabilitatea pentru faptele sale).

4. Parazitismul. Un astfel de om se simte neputincios, are nevoie de cineva care să-i ofere grijă, sprijin moral, să-l ghideze). Partenerii imaturi pot avea mai mult de o femeie / un bărbat ca sursă de resurse (îl folosește pe unul, apoi pe celălalt). Din cauza fricii de a fi abandonat și a stimei de sine instabile, un astfel de individ preferă să aibă un „aerodrom de rezervă”.

5. Dificultăți în exprimarea emoțiilor (partenerul rareori își cere scuze, nu își recunoaște greșelile, nu își dezvăluie niciodată adevăratele sentimente, nu este capabil să manifeste compasiune, dar în același timp, necesită grijă și atenție sporită, el încearcă să-și scoată partenerul din echilibru).

6. Dependența (de exemplu, femeia care este dependentă emoțional și financiar de soțul ei închide ochii la relațiile lui cu alte femei, îi iartă constant atitudinea nepoliticoasă și lipsa de respect).

7. Incapacitatea de a cere direct ceva sau de a vorbi deschis despre nevoile sale. Pentru acest om cererea este asociată cu slăbiciunea, așa că va obține ceea ce-și dorește manipulând, de exemplu, provocând sentimentul de vinovăție.

8. Utilizarea protecțiilor psihologice primitive (proiecție, negare, evitare, depreciere).

9. Gazliting (de exemplu: femeia și-a anunțat partenerului că îl părăsește, că a început să lucreze cu un psiholog pentru a-și restabili stima de sine care i-a fost deteriorată în relația cu el, la care partenerul afectat de cuvintele ei, îi spune sarcastic: „Demult trebuia să-ți vindeci capul, nebuno. Cine te va mai suporta, în afară de mine? ”)

10. Teama de maturizare (omul tinde să se întinerească, să comunice cu oameni mai tineri decât el, să poarte haine tinerești, femeile pot avea un comportament nefiresc, o voce pe jumătate copilărească, comportamentul unei fetițe, adesea se observă lipsa de iubire pentru copii, teama de a avea o familie, rătăcire constantă în propriile fantezii).