Dezordinea din casa ta vorbește despre aceste 2 probleme psihologice.

Ordinea sau haosul din viața ta este ca o oglindă a ceea ce se întâmplă în interior: cu gândurile, dorințele, obiectivele și emoțiile tale. Prin urmare, dacă dorești schimbări pozitive, merită să faci curățenie generală atât în casă, cât și în minte.

Desigur, alegerea de a trăi înconjurat de haos nu este întâmplătoare, există anumite motive.

1. Teama de schimbare

Primul lucru despre care vorbește acest stil de viață este frica de tot ce este nou. Aglomerarea spațiului în acest caz este o încercare de a opri timpul, de a crea iluzia de securitate.

Îngropându-se într-o mulțime de lucruri, relații și atitudini inutile, omul se privează de posibilitatea de a întâlni ceva nou, ceva ce se mișcă liber, ceva viu. El se agață de trecut, „se leagă” de lucrurile vechi (chiar dacă e doar gunoi inutil), din simplul motiv că energia lor îi este deja familiară.

Adevărul e că pentru schimbări reale în viață, trebuie să te ”debarasezi de gunoi”. În acest caz va fi mult mai eficient să recunoști că dezordinea este răspunsul tău, este acea carapace protectoare cu care te ascunzi în spatele fricii de schimbare. Încearcă să nu te minți: și odată cu sinceritatea va veni și înțelegerea clară a nevoilor tale și îți vei putea permite schimbările dorite.

2. Stabilirea granițelor

Lucrurile aruncate haotic – vorbesc și despre granițele personale. În acest fel, omul încearcă să-și amintească sie și celorlalți că există și prezintă ceva.

Dezordinea în casă și în viață este, de asemenea, o formă de protest împotriva regulilor parentale dure sau a restricțiilor partenerului. „Acesta este spațiul meu și în el va fi așa cum decid eu, nu așa cum doresc părinții”. În cazul în care omul nu locuiește cu părinții, dezordinea poate fi o consecință a „blocării” în perioada adolescenței, când revolta nu a fost manifestată, dar necesită o ieșire. Alungată în interior, această revoltă este exprimată prin dezordine în casă și, ca urmare, duce la conflicte în cuplu.

Indiferent care dinte aceste motive este rădăcina problemei, obiceiul de a trăi în mizerie întotdeauna evidențiază prezența anumitor deformații psihologice. Să le înțelegi și să lucrezi asupra lor este pur și simplu necesar, dacă vrei să-ți faci viața mai plăcută și armonioasă.