7 fraze care trădează mentalitatea oamenilor săraci.

Psihologii afirmă că gândirea oamenilor săraci are trăsături specifice. Și pentru a obține succes, este important să te schimbi și să tratezi banii în alt mod. Care „simptome” vorbesc despre faptul că ai mentalitatea clasică a unei persoane sărace?

Aceste 7 fraze ar trebui să te pună în gardă și să începi să lucrezi asupra ta!

1. ”E prea scump pentru mine!”

Omul sărac este obișnuit să-și refuze totul. El împarte oamenii în două categorii: unii merită să aibă lucruri bune, iar altora nu le rămâne decât să fie mulțumiți că nu au destui bani.

Atunci când vezi un lucru de calitate înaltă pe care ți-l dorești, nu ar trebui să crezi că este prea scump, ci să te gândești cum să câștigi bani pentru a-ți asigura un nivel de trai decent.

2. ”Nu voi câștiga niciodată atâția bani.”

Omul sărac își stabilește un plafon invizibil. El consideră că are un anumit nivel de câștig, pe care nu-l va putea depăși. Și în loc să caute oportunități, el găsește scuze și subconștient este convins că nu merită un câștig decent.

3. ”Doar hoții câștigă bine, oamenii cinstiți rămân săraci.”

Acest stereotip vine din trecut, însă merită să privești în jur și vei observa că multe persoane care nu au legătură cu criminalitatea câștigă bani buni și nu-și refuză nimic. În același timp, nu este nevoie să ai capacități supranaturale sau părinți bogați pentru a obține succes în viață. Studiază poveștile de succes ale altor oameni și vei înțelege că venitul decent și propria afacere pot deveni o realitate.

4. ”Acești bani sunt pentru ”zile negre””

Omul sărac trăiește cu ziua de mâine. Chiar și după ce a devenit proprietarul unui lucru bun, el nu-l folosește. De asemenea, tinde să creeze „stocuri” de îmbrăcăminte, lenjerie de pat și chiar conserve, care pot fi utilizate în viitorul îndepărtat. Nu merită să amâni pe mâine viața demnă. Ține minte: trăiești aici și acum!

5. ”Nu-mi place jobul meu, salariul este mic, în schimb am stabilitate…”

Este dovedit faptul că oamenii bogați nu se tem să-și asume riscuri. ”De ce să-ți cauți un nou loc de muncă, dacă există șanse mari să fii refuzat sau să pierzi o poziție care îți aduce cel puțin un venit minim?” Așa gândesc oamenii săraci. Astfel, îți poți dedica întreaga viață unui job care nu-ți  place, mulțumindu-te cu un salariu minim.

6. ”Statul este de vinovat!”

Oamenii săraci transferă responsabilitatea pentru sărăcia lor pe stat. Desigur, în țara noastră nivelul de trai este destul de scăzut. Și dacă o persoană trăiește din indemnizație, nu poate conta pe un nivel decent de venit. Însă, dacă ești sănătos și dispus să muncești, îți poți îmbunătăți întotdeauna situația financiară. Iar responsabilitatea pentru soarta ta îți aparține numai ție.

7. ”Trebuie să economisesc”

Oamenii săraci se gândesc constant cum să economisească. Bogații se gândesc cum să câștige mai mulți bani. Când vezi un lucru scump care îți place, nu încerca să găsești un analog mai ieftin (și de calitate inferioară), ci încearcă să găsești o oportunitate de a-ți crește veniturile!