Terapeuții au dezvăluit 9 trucuri simple care te vor ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit

Cu toții avem zile bune și rele. Asta este realitatea vieții. Însă există modalități simple de a elimina eșecurile atunci când apar la orizont. Terapeuții au împărtășit câteva recomandări rapide și eficiente despre cum să te ajuți singur în situațiile dificile.

1. Ai grijă de tine

Mergi la plimbare, aleargă, întinde-te… fă tot ce ți se potrivește ție și corpului tău. Ține un jurnal: scrie-ți gândurile, sentimentele, obiectivele. Fă bine – oferă daruri celor care au nevoie. Fii creativ(ă): desenează, pictează, construiește, lucrează în grădină, scrie / citește poezie – tot ce-ți place (toată lumea are o formă de creativitate). Practică recunoștința. Gândește-te la toate lucrurile pentru care ești recunoscător(e).

2. Trăiește-ți emoțiile

Studiile arată că dacă îți permiți să-ți trăiești sentimentele și să-i dai un nume sentimentului pe care îl simți, te vei simți cu adevărat mai bine, decât atunci când încerci să te distragi sau să lupți cu starea de spirit proastă.

3. Folosește-ți imaginația

Imaginația este un instrument puternic; te poate servi dacă o folosești optimist. O modalitate rapidă de a te simți mai bine este să te imaginezi în circumstanțe plăcute și să te implici în activități care te inspiră. Astfel de imagini mentale îți pot programa mintea subconștientă să se supună gândurilor conștiente. Începi să te simți mai bine doar gândindu-te la ceva plăcut.

4. Vorbește cu tine de parcă ai fi un copil

Poartă cu tine o fotografie de pe vremea când erai copil. Deseori ne tratăm prea dur, ne reproșăm pentru greșeli, deși suntem doar ființe umane imperfecte. Dar oare vei învinui un copil la fel de dur dacă ar face o greșeală? Cel mai probabil, nu. Încearcă să fii mai bun cu tine, imaginându-ți că discuți cu o altă persoană – cu un copil.

5. Dormi

Când nu ești în stare să te înveselești, încearcă să adormi puțin mai devreme. Dormi mai mult în această zi și a doua zi dimineața cu siguranță te vei simți mai bine.

6. Fă ordine în casă

Făcând ordine într-un dulap sau în garderobă îți poți transforma energia și gândirea. De asemenea, poți pune lângă ușa de intrare un covoraș cu un mesaj optimist, astfel încât atunci când intri în casă, primul lucru pe care îl vezi îți ridică starea de spirit.

7. Îmbracă-te frumos

Când arăți bine, te simți bine. Există ceva special în a te uita în oglindă și a vedea că îți place reflexia ta. Este o experiență care îți ușurează viața. Și dacă primești complimente de la alte persoane, îți vei îmbunătăți și mai mult starea de spirit.

8. Folosește uleiurile esențiale

Diferite mirosuri ne pot aminti de diferite lucruri și ne pot schimba starea de spirit. Există multe uleiuri esențiale care au o mulțime de beneficii. Când te simți deprimat, adaugă câteva picături de ulei de citrice pe mâini, freacă-le și inspiră profund. Îți vei îmbunătăți instantaneu dispoziția. Când te simți stresat, uleiul de levănțică îți poate fi de ajutor. Iar când ai nevoie de ceva mai multă energie, menta este cea mai bună alegere.

9. Trezește-te puțin mai devreme

Chiar dacă te trezești doar cu 15 minute mai devreme, asta te va face să te simți mai responsabil(ă) pentru viața și pentru rutina ta zilnică.