Atunci când radiezi lumină, îi enervezi pe cei care trăiesc în întuneric.

„Dacă râsul este contagios, haideți să creăm o epidemie.”

În viața noastră există oameni care, literalmente sunt plini de lumină și luminează tot în jur, iar cei care „strălucesc invers” ne orbesc cu toxicitatea lor. Cel mai uimitor lucru este că aceste „lămpi” toxice apar exact în momentul în care suntem fericiți și vrem să „îmbrățișăm întreaga lume” – să împărtășim bucuria noastră cu fiecare.

“Invidia este de o mie de ori mai rea decât foamea, pentru că este o foame spirituală” – Miguel de Unamuno, filosof spaniol.

Lumina și întunericul fac parte din natura umană. Cineva are lumină în suflet, cineva are întuneric, adică invidie și răutate. Problema este că trebuie să comunicăm cu acești „purtători ai întunericului” și, din păcate, să constatăm că ei ne otrăvesc „lumina”.

Adevărul este că unii oameni trebuie să-ți ia lumina pentru a se simți mai bine. Pentru că în sufletul lor trăiește răul, iar prin vase le curge invidia. Ei sunt ca niște ciuperci care par a fi comestibile, dar de fapt sunt periculoase pentru viață. Același lucru se întâmplă și cu oamenii răi: ei îți jură dragoste și prietenie veșnică, dar în realitate vor un singur lucru – să te otrăvească, să nu strălucești atât de luminos.

Dar dacă omul nu este capabil să se bucure pentru fericirea ta, atunci ce faci lângă el? Cu cât stai mai mult alături de o persoană toxică, cu atât mai dificil va fi să te întorci la tine, cel care ai fost.

Când avem o bucurie, ne grăbim să o împărtășim cu cei pe care îi cunoaștem bine. Vrem să le spunem altora că ne-am găsit mica noastră fericire pe acest Pământ. Și așteptăm un zâmbet în schimb, un râs vesel și încântare: „Este pur și simplu fantastic! Felicitări, amice! ”

Însă lumina noastră este întâmpinată de întuneric. Întunericul invidiei și al răutății. Și atunci lumina se stinge, emoțiile slăbesc, bucuria dispare…

Dacă acest lucru se repetă cu prietenul sau cu persoana iubită – este timpul să te întrebi ce faci alături de acest om. Fericirea este cu adevărat contagioasă, dar numai pentru cei care strălucesc din interior.

În „oamenii întunericului” bucuria altcuiva provoacă disconfort și agresivitate. Reacția lor nesănătoasă este asociată exclusiv cu traumele și complexele lor. Aici nu e vina ta. Să nu crezi asta.

Lumina ta ar trebui să strălucească și să lumineze această lume cu bunătate și bucurie. Iar oamenii care trăiesc în întuneric, nu ar trebui să fie un obstacol pentru asta. Îndepărtează-i cu îndrăzneală și continuă să vă bucuri de viață!