Oamenii de știință: aceste 7 trăsături negative de caracter te fac mai atractiv în ochii celorlați

Psihologii au identificat mai multe trăsături de caracter care adesea sunt percepute ca fiind defecte, dar de fapt, atrag oamenii mai mult decât s-ar părea. Potrivit specialiștilor, în majoritatea cazurilor mintea noastră inconștientă răspunde la ele pozitiv.

1. Sinceritatea excesivă

Tendința de a fi sincer poate fi o calitate valoroasă, atunci când vine vorba de construirea unor legături noi și de aprofundarea celor existente. Pe de altă parte, obiceiul de a împărtăși detaliile vieții personale formează o impresie nefavorabilă despre om și chiar poate duce la consecințe catastrofale. De aceea, merită să fiți cât mai selectivi și prudenți în această privință.

2. Neîndemânarea

Dacă omul ajunge adesea în situații incomode (sparge vesela sau se poticnește pe ringul de dans), nu ar trebui să se indispună: studiile psihologice arată că astfel de incidente mai degrabă atrag oamenii decât îi resping. Neîndemânarea de parcă ar „umaniza” oamenii. Greșelile unei persoane îi fac pe ceilalți să se simtă mai confortabil lângă ea și să-și perceapă mai ușor propriile greșeli.

3. Dragostea pentru bârfe

Există o părere că bârfa aduce numai rău și nimănui nu-i place. Cu toate acestea, bârfele adesea pot fi utile. Astfel de conversații pot face ca oamenii să se simtă mai aproape de tine („suntem împotriva lor”). De exemplu, discuțiile despre eșecurile din viața personală sau zgârcenia angajatorului generează un sentiment de încredere în interlocutor. Nu uitați însă, că ar trebui să folosiți doar forme binevoitoare și să evitați calomnia.

4. Riscul și aventurismul

Atât bărbații, cât și femeile consideră comportamentul riscant și aventuros incredibil de atractiv. Aventurierii adesea atrag prin excentricitatea și dragostea lor de viață. În plus, la nivel subconștient, omul înțelege că nu te vei plictisi cu un astfel de prieten sau partener!

5. Directitatea excesivă

Disponibilitatea de a spune adevărul în orice circumstanțe, poate provoca încredere din partea oamenilor. Cei care își exprimă adevăratele sentimente, de obicei construiesc relații mai armonioase atât la locul de muncă, cât și pe plan personal.

6. Timiditatea

Oamenii găsesc adesea atractive transpirația, fața înroșită și alte semne vizibile de jenă. Acest lucru a fost dovedit de un studiu realizat de experții americani. Emoția și stânjenirea nu semnalează despre slăbiciunea sau lipsa abilităților sociale, ci despre fiabilitatea omului.

7. Încrederea în sine

Persoanele încrezătoare au o stimă de sine ridicată și îi atrag pe ceilalți cu puterea, hotărârea și succesul lor. Nu este surprinzător faptul că o femeie încrezătoare și îndrăzneață (la fel ca și bărbatul cu un temperament similar) își crește instantaneu cercul de cunoscuți. Fiecare zi petrecută cu o persoană strălucitoare aduce ceva nou, original, ea devine ca un „cârlig” pentru alți oameni.