Aceste 8 obiceiuri par a fi bune, dar de fapt, ne fac nefericiți.

Există obiceiuri în rutina noastră care par a fi bune, dar de fapt, ne fac nefericiți. Scapă de ele și de stereotipurile impuse și trăiește-ți viața din plin.

1. Ai obiceiul să-ți urmărești toți prietenii pe rețelele sociale?

Comunicarea cu prietenii ne face mai fericiți, însă analiza vieții și calcularea banilor străini, în realitate ne provocă iritare. Psihologii au dovedit că majoritatea oamenilor se străduiesc să-și facă viața vizual mai atractivă decât este în realitate. „Realitatea ideală” a altcuiva ne indispune și ne provoacă depresie.

2. Ești prea concentrat(ă) pe atingerea obiectivelor?

Planificarea este într-adevăr cheia succesului, dar dacă ești prea concentrat(ă) pe gânduri despre realizări, atunci pierzi adevărata fericire. De fapt, bucuria și plăcerea adevărată sunt în fiecare zi trăită. Dacă ești nemulțumit(ă) de locul în care te afli acum, nu vei fi fericit(ă) oriunde te-ai afla în viitor.

3. ”Ai grijă” de tine așa cum este acceptat?

Pentru mulți, conceptul „grija de sine” este asociat cu alimentația adecvată, sportul și procedurile de înfrumusețare. Dar, de fapt, modul în care te îngrijești depinde în totalitate de nevoile tale. Nu mai urma sfaturi banale și fă ceea ce-ți dorești cu adevărat.

4. Tratezi cu indiferență banii?

Lipsa banilor este una dintre principalele cauze ale tulburărilor psihologice. Da, cheltuielile mari, împrumuturile și cheltuielile pentru obiceiurile preferate îi pot deruta chiar și pe cei mai optimiști oameni. Pentru a-ți asigura stabilitatea și încrederea interioară în viitor, învață-te să economisești. Cheltuie banii cu înțelepciune.

5. Eviți întotdeauna situațiile care îți provoacă anxietate?

Anxietatea constantă și evitarea unor situații destul de simple (o conversație dificilă cu un prieten) în timp îți transformă viața într-o serie de griji. Totul începe cu lucruri mici, așa că nu dramatiza și depășește-ți fricile. Adesea, ceea ce ne sperie are cel mai mare potențial.

6. Ai prea mult timp liber?

Se pare că timpul liber ne face mai calmi și mai fericiți, dar, de fapt, prea multă inactivitate ne provoacă stres și plictiseală. Pentru ce îți pierzi timpul? Stai întinsă pe canapea și privești televizorul? Petrece-ți viața cu înțelepciune și tratează serios modul în care îți consumi timpul prețios.

7. Nu poți accepta complimentele?

Când un coleg îți spune: „Ai făcut o treabă grozavă la prezentare!, iar tu spui: „O, nu m-aș fi descurcat fără Ana!”, deși ai lucrat nu mai puțin decât ea, asta înseamnă că nu ești încrezătoare. Același lucru este valabil și în cazul complimentelor despre aspectul și stilul tău – respingerea laudelor îți reduce stima de sine.

8. Iei viața prea în serios?

Da, există lucruri în viață pe care ar trebui să le tratezi cu adevărat serios. Dar permite-ți să iei viața mai ușor: poartă tricourile preferate, urmărește comediile stupide, mănâncă ceea ce-ți dorești și nu înceta să crezi în magie, ea chiar există dacă o lași să intre viata ta.