5 situații în care ar trebui să spui ferm ”NU”

Să-i ajuți pe ceilalți este cu siguranță un lucru nobil. Dar există solicitări, chiar și din partea celor mai apropiați prieteni pe care ar trebui să le refuzi. „Nu” este un cuvânt atât de mic, dar multora le este atât greu să-l rostească.

Iată 5 situații în care cu siguranță ar trebui să spui ”NU”:

  1. ”Împrumută-mi, te rog, niște bani”.

Prietenul îți cere un împrumut, dar tu deja ți-ar repartizat toate fondurile? Pur și simplu nu mai ai bani în surplus. Dacă nu ești capabil să împrumuți, atunci nu ar trebui să-i dai speranță niciodată. Spune-i direct că ești pe zero. Și nu trebuie să sacrifici nimic pentru a satisface așteptările prietenilor.

2. ”Hai să ne distrăm.”

Dacă ți-ai planificat deja seara, de exemplu, să o petreci cu familia, atunci nu ar trebui să cedezi în astfel de situații. Fii direct, spune că ești ocupat. Prietenii tăi vor trata asta cu înțelegere.

3. ”Vin în vizită într-un minut.”

Există oameni care cad pe capul nostru ca zăpada. De fapt, ei sunt egoiști. Le place să apară pe neașteptate și oricând își doresc. Ei se gândesc doar la sine și la comoditatea lor.

4. ”Mă simt ca acasă”.

Se referă la paragraful anterior. Acești oameni se comportă în casă ta dezordonat, egoist și prin acțiunile lor te deranjează foarte mult. Desigur, s-ar putea să nu acorzi atenție mult timp și să fii o gazdă bună, dar într-o zi cu siguranță vă veți certa. De aceea, nu-ți fie teamă să-i spui ”nu” de la început.

5. ”Haide, nu-ți fie frică”.

Multe companii îți pot oferi diferite lucruri inutile. De la ceva care nu te interesează și nici nu-ți place, până la droguri. În niciun caz să nu cazi în această plasă. Este necesar să spui ferm „nu” și să-i convingi pe ceilalți că ai o poziție clară privind această situație.