Femeile alfa: 10 lucruri pe care nu le vor tolera într-o relație

Suntem obișnuiți cu termenul „bărbatul alfa” – de obicei, așa-numitul bărbat puternic, de succes și încrezător. „Femeia-alfa” sună ciudat, precum un abuz asupra principiilor feminismului. De fapt, în aceste cuvinte nu există nimic ofensator și derogatoriu. Dimpotrivă, ele sunt femei care și-au dezvoltat cea mai sănătoasă atitudine față de viață în general și față de parteneriat în special. Ce le diferențiază de restul și ce nu vor tolera într-o relație?

1. Lipsa de respect

Femeia-Alfa se respectă. Nu se va mulțumi niciodată cu mai puțin decât merită. Și dacă partenerul arată lipsă de respect față de ea sau încearcă să o umilească, el instant se va transforma într-un fost partener.

2. Scuzele false

Femeia-alfa iubește și respectă persoanele care își recunosc greșelile, care acceptă scuzele și încearcă să înțeleagă de ce omul a acționat astfel. Știe că uneori toți greșesc, inclusiv ea. Dar dacă omul nu regretă faptă rea, inventează scuze și vine cu scuze false, ea va înțelege imediat acest lucru. Pentru că întotdeauna este cu un pas înaintea acestor oameni.

3. Încercările de a o controla

Independența – este una dintre principalele calități ale femeii alfa. Dacă simte că relația se îndreaptă către co-dependență sau orice altă formă de comunicare nesănătoasă, în care îi vor fi încălcate drepturile și libertatea, ea va pune capăt acestei relații. Nu poate fi controlată – ea are nevoie de libertate pentru a fi ea însăși.

4. Nesiguranța

Femeia-alfa își ia în serios promisiunile sale și ale celorlalți. Ea nu-și va lega viața cu o persoană pe care nu se poate baza. Dacă un bărbat nu-și îndeplinește promisiunile și aruncă mereu cuvinte în vânt, el nu are loc lângă ea.

5. Infidelitatea

Aflând despre trădare, femeia-alfa nu va aștepta până când iubitul ei se va corecta sau își va da seama de greșeală. Ea va pleca imediat, pentru că acordul a fost rupt. Dacă partenerul vrea să exploreze alte teritorii, ar trebui să vorbească sincer și deschis despre asta – atunci este posibil un nou acord. Dar și pentru răspunsul „nu, niciodată” ar trebui să fie pregătit.

6. Minciuna

Femeile-Alfa prețuiesc onestitatea și deschiderea în orice relație. Ele însăși preferă să vorbească despre ceea ce le place și ce nu le place, și așteaptă același lucru de la partener. Au nevoie de claritate și nu vor rămâne cu cineva care nu este pregătit să vorbească direct despre sentimentele și dorințele sale.

7. Lipsa sprijinului

Un alt factor important este abilitatea și dorința partenerului de a o susține. Nu are nevoie de un bărbat care să-i indice ce și cum să facă sau care va rezolva problemele în locul ei. Are nevoie de cineva care să-i alături în toate începuturile, să creadă în succesul ei și să o inspire. Și este dispusă să ofere același lucru în schimb.

8. Încercările de a o manipula

Femei-alfa simte manipularea de la distanță. Iar cei care au sperat să o înșele, să o folosească sau să obțină profit personal pe seama ei, ca urmare, nu vor avea ei de suferit.

9. Umilirea celor slabi

Femeia-alfa nu va petrece nicio secundă cu cineva care consideră posibilă maltratarea altora, doar pentru că au un statut social mai mic. Ea consideră că toți oamenii sunt egali și merită respect și nu va tolera o altă abordare.

10. Violența emoțională

Femela Alfa este o femeie puternică și inteligentă. Dacă simte lipsă de respect față de emoțiile sau dorințele ei, va vorbi imediat despre asta. Dacă cineva încearcă să-i încalce granițele, nu va tăcea de frică. Va opune rezistență, pentru că știe că merită o atitudine mai bună.