9 motive pentru care bărbatul încă nu ți-a spus „Te iubesc”.

Când deja ai sentimente pentru bărbat și ești pregătită să vorbești despre asta, s-ar putea să te reții, așteptând să o facă el primul. Însă bărbatul nu o face, deoarece există motive pentru care ezită cu declarația de dragoste:

1. Nu vrea să se simtă vulnerabil.

Este înfricoșător să iubești. Ai nevoie de curaj și de conștientizarea faptului că s-ar putea să te arzi. Dacă nu și-a mărturisit dragostea, poate că încearcă să-și protejeze inima. Și tot ce poți face este să-l asiguri că inima lui este în mâini sigure.

2. Unii oameni au nevoie de mai mult timp pentru a se îndrăgosti.

Unii se pot îndrăgosti la prima vedere. Alții au nevoie de luni și chiar de ani pentru a-și conștientiza sentimentele. Dacă nu ai răbdare să obții o declarație de dragoste din partea lui, fă un pas înapoi și privește relația în ansamblu. Dacă sunteți la începutul relației, este destul de normal să nu știe ce simte. Dacă au trecut câteva luni, s-ar putea să fie dintre cei care are nevoie de mai mult timp.

3. Nu este interesat să aibă o relație serioasă.

Iubirea îți poate încețoșa mintea și atunci va fi greu să privești situația în mod obiectiv. Observă: el este la fel de devotat relației precum ești tu? Este de încredere? Simți grija lui, simți că ești importantă pentru el? Cine este inițiatorul întâlnirilor voastre? Dacă răspunsul este nu, atunci acest bărbat nu caută iubirea.

4. Așteaptă să faci tu primul pas. 

S-ar putea să-i fie frică să vorbească despre iubire, pentru că totul se poate transforma în durere, umilire și inimă frântă. De aceea, așteaptă să o faci tu prima.

5. Nu știe cum să-ți spună.

Aceste cuvinte simple pot fi foarte greu de spus. Unii oameni nu sunt obișnuiți să-și exprime sentimentele, mai ales când vine vorba de iubire. Dă-i un exemplu despre cum să vorbească despre sentimentele sale și probabil vei auzi ceea ce dorești.

6. El crede că tu deja știi că te iubește.

Poate că nu consideră importantă declarația verbală, pentru el contează mai mult faptele. Observă-i acțiunile: dacă vezi dragoste în ele, cel mai probabil este deja îndrăgostit de tine. S-ar putea să fie unul dintre acei bărbați care preferă să acționeze decât să vorbească. Iar dacă ai nevoie de o declarație verbală, doar spune-i despre asta.

7. Nu este sigur de sentimentele tale.

Dacă nu-ți dezvălui sentimentele, s-ar putea să nu înțeleagă cât de serioasă este relația pentru tine. Chiar poate crede că nu vrei să complici lucrurile. Deci, mai bine spune-i despre așteptările tale, ce dorești, cum te simți.

8. A suferit înainte

Dacă relația sa anterioară s-a încheiat dureros, acum face totul să evite durerea. Are nevoie de mai mult timp să aibă încredere într-o nouă persoană.

9. Nu te iubește.

Este cea mai simplă explicație de ce nu-și mărturisește iubirea. Deși este greu să accepți, mai ales când iubești, nu uita că există mereu oameni care te vor aprecia și te vor iubi pe măsură.