6 lucruri pe care le fac doar cuplurile în care există o conexiune emoțională puternică.

Doar conexiunea fizică nu este suficientă pentru a construi o relație de succes pe termen lung. Apropierea emoțională – este cea care face ca relația să fie completă. Ce puteți face pentru asta?

1. Să te cunoști.

Cu cât te înțelegi și te cunoști mai bine, cu atât poți împărtăși mai multe cu partenerul/partenera ta. De câte ori ai fost întrebat(ă): „Ce simți?”, Iar tu ai răspuns: „Nu știu”? Întreabă-te: „Ce simt?” și apoi împărtășește aceste gânduri cu partenerul tău. Nu vorbi despre ce a făcut greșit, ci despre ce sentimente ți-au provocat acțiunile lui.

2. Să fii vulnerabil(ă).

Atunci când îți împărtășești sentimentele, te deschizi. Poate părea riscant, te simți vulnerabil(ă), ți-e teamă că te vei confrunta cu rușinea, condamnarea și alte sentimente incomode. Dar toate acestea sunt normale – fiecare dintre noi le experimentează. Atunci când ambii își respectă reciproc sentimentele, creează o atmosferă sigură și încredere, vulnerabilitatea nu face decât să sporească apropierea emoțională.

3. Să fii un partener/o parteneră de încredere.

Construiți încrederea, respectându-vă promisiunile. Dacă nu reușiți să faceți ceva – vorbiți despre asta.

4. Să fii respectuos.

Tratează-i întotdeauna pe ceilalți așa cum vrei să fii tratat. Învață să apreciezi viziunea despre lume a partenerului tău. Nu trebuie să-i schimbi punctul de vedere pentru a fi de acord cu tine: învață doar să fii de acord sau să nu fii de acord.

5. Să credeți că relația este mult mai importantă decât dorințele individuale ale fiecăruia.

Concentrați-vă pe nevoile relației, nu pe dorințele fiecăruia dintre voi. Când partenerii sunt concentrați unul pe celălalt, când satisfac nevoile emoționale ale celuilalt, devin mai deschiși și mai pozitivi.

6. Să fii un refugiu sigur pentru partenerul/partenera ta. 

Creați pentru celălalt o zonă sigură în care nu există loc pentru critici. Cu cât îți vei trata mai bine jumătatea, cu atât și el/ea te va trata mai bine. Fără acuzații sau umilințe, fii capabil(ă) să răspunzi pentru greșelile tale și să-ți ceri scuze.