5 motive pentru care ești singură. Aceste obiceiuri te împiedică să trăiești cu cineva.

Te-ai gândit vreodată că anumite persoane din cauza unor circumstanțe, a caracterului sau a stilului de viață, sunt destinate să rămână singure? Dacă ești singur(ă) poate că merită să-ți revizui prioritățile și să înțelegi de ce se întâmplă acest lucru?

Există câteva semne care îți spun de ce nu poți construi relații:

1. Preferi să ai dreptate, decât să fii fericit(ă)

În unele situații, mândria și susținerea punctului de vedere, fără să-i oferi celuilalt cel puțin o șansă – nu sunt bune. Uneori este mai bine să cedezi, iar în cazul bărbaților, să faci totul de parcă ei ar fi generatorul de idei. Dacă ești încăpățânat(ă) și nu vrei  să cedezi, atunci nu te mira de ce ești încă singur(ă).

2. Iubești o anumită ordine

Dacă vom trăi toți conform unui orar construit de cineva, ar fi prea plictisitor. Fiecare dintre noi are propriile obiceiuri și reguli specifice, care nu s-au format într-un an sau doi. Și dacă nu îți place ceva în partenerul tău, atunci aceasta este doar problema ta, întrucât omul nu este obligat să-și schimbe complet modul de viață cu care s-a obișnuit. În anumite lucruri ar trebui să fii flexibil(ă).

3. Al meu – este al meu, al tău – este al nostru. 

Dacă prin natură ești o persoană care nu poate împărți cu ceilalți, atunci despre ce relație putem vorbi? Mai ales în cazul în care îi ceri partenerului să fie sincer cu tine (se aplică și în cazul secretelor), însă tu ești departe de a fi mereu sinceră cu el. Cumva este nedrept, nu-i așa?

4. Nimeni nu te poate controla

Probabil din cauza perioadei lungi de singurătate ai uitat complet ce este grija și ce este controlul. Iar acest lucru este cu adevărat trist. Încercând să-ți acuzi partenerul că te controlează, riști să trăiești toată viața singur(ă). Ar trebui să fii mai deschisă și mai puțin dubioasă.

5. Timpul în singurătate este mai important decât timpul în doi. 

Dacă prețuiești singurătatea mai mult decât timpul petrecut împreună cu partenerul, nu ar trebuie să începi o relație serioasă. Desigur, fiecare dintre noi vrea să fie uneori singur, dar cuvântul cheie este „uneori”. Dacă ești în căutarea unui motiv pentru a te ascunde și a fi singur(ă), atunci nu chinui persoana de lângă tine.

Ce atitudine ai față de singurătate? Scrie-ne în comentarii!