Mi-a spus că sunt o întreținută și am decis să fac un experiment. Iată ce a ieșit.

Mai bine de 7 ani am trăit bine cu soțul meu. Totul era minunat – casă, confort, iubire. Apoi a început să-mi spună că îi datorez ceva. Chiar sunt obligată, pentru că el câștigă mai mult decât mine. Da, acest lucru este adevărat, el câștigă 50 de mii, eu – 35. Cu toate acestea, nu sunt deloc sclava lui. Îmi ajunge salariul meu. Și nici el nu este un milionar.

După ce mi-a spus asta de câteva ori, i-am propus să facem un experiment: să locuim în camere separate, fiecare își face ordine camera sa, se preocupă de mâncare, haine și încălțăminte. Totul va fi separat, deși vom locui sub același acoperiș.

La început nu m-a crezut, apoi a fost de acord. De fapt, nu avea de ales.

Deja de 15 zile trăim așa. Recunosc că pentru prima dată după mult timp am reușit să mă odihnesc și să mă relaxez. Nu mai stau lângă aragaz ore întregi, nu mă întorc acasă cu pungile grele, nu calc, nu-i spăl cămășile. Am reușit să mă înscriu chiar și la cursuri de baschet. Îmi doream demult asta…

Apoi m-am dus la salon, mi-am vopsit părul, m-am adus în ordine. Mi-au rămas bani și pentru unele distracții.

În ceea ce-l privește pe soțul meu, la început nu făcea nimic, apoi a învățat tot ce are nevoie. Acum, își face singur ordine în cameră, își pregătește mâncarea, își calcă hainele. Apropo, despre gătit. Mănâncă în special omletă și mâncăruri rapide.

Da, văd și înțeleg că nu se descurcă bine fără mine, dar nu mă gândesc să ”încetez” acest „experiment”. Până când nu va veni și nu-și va cere scuze, voi continua.

Soacra mea spune că mai devreme sau mai târziu mă va părăsi. Știți, dacă nici măcar nu se gândește să-și ceară scuze și mă consideră o întreținută care îi datorează totul, atunci nu pot avea viitor cu el.