Salvează acest text și citește-l ori de câte ori te sufoci de gânduri negative.

Salvează acest text și citește-l ori de câte ori te sufoci de gânduri negative.

Permite-i timpului să-ți răspundă la toate întrebările. Când faci asta în locul lui, devii și mai confuz, și mai dezamăgit.

1. Viața este complicată, dar nu ți se întâmplă doar ție. 

Chiar și oamenii de succes au probleme. Toți suferim în egală măsură. Singura diferență este: că cineva se plânge constant, în timp ce alții își ascund durerea. Chiar și atunci când problemele vin pe neașteptate, poți fi în continuare fericit. Pentru a face acest lucru, doar trebuie să-ți schimbi perspectiva. Privește în alt mod ceea ce ți s-a întâmplat.

Va fi mult mai ușor să trăiești dacă accepți un adevăr: „În viață nu există succes și fericire fără căderi!”

2. Toți la un moment dat se dezamăgesc în oameni.

Cele mai dramatice schimbări din viața noastră apar după ce trăim dezamăgiri severe. Ele devin un impuls pentru creșterea noastră și ne ajută să luăm deciziile corecte.

3. Nu putem schimba trecutul

Faptul că ai eșuat nu înseamnă că întotdeauna va fi așa. Noi înșine ne alegem scenariul de viață. Prin urmare, îți poți schimba viața în orice moment. Lasă trecutul în trecut și lucrează asupra viitorului. Scrie o pagină nouă. Cu încredere, vei reuși.

4. Cel mai rău lucru pe care îl putem face – este să ne concentrăm pe presupuneri și speculații.

În loc să faci această activitate inutilă, învață să trăiești în prezent și să te bucuri de fiecare moment. Nu te îngrijora, doar trăiește. Permite-i timpului să-ți răspundă la toate întrebările. Când începi să faci asta în locul lui, devii și mai confuz, și mai dezamăgit.

5. Faptul că din viața ta a plecat ceva, nu înseamnă că în loc nu va veni  altceva. Viața este – mișcare înainte și progres.

În cele din urmă, totul se îmbunătățește. Bolile – se vindecă, problemele – se soluționează. Trebuie să crezi și să speri – iar fericirea va veni.

6. Chiar și atunci când crezi că totul este rău, fii recunoscător. Oricât de ciudat ar suna. Începe ziua cu mulțumiri.

Pentru faptul că te-ai trezit, spre deosebire de mii de oameni de pe planetă pentru care soarele nu a mai răsărit niciodată. Pentru că ești sănătos și poți merge cu propriile picioare. Pentru faptul că cei dragi sunt în viață și sunt bine. Fii recunoscător pentru viață! Ea este frumoasă!

7. „Totul și imediat” – se întâmplă doar în basme și telenovele ieftine.

Unele lucruri necesită timp. Multe dintre ele necesită luni și chiar ani. Merită să înțelegi că tot la ce visezi, se va realiza. Dacă vei lucra la asta și îți vei păstra calmul. Totul are timpul său.

8. Dacă nu va exista noaptea, nu vom putea admira stelele pe cer.

Zilele întunecate se întâmplă în viața tuturor. Probleme la locul de muncă, bolile copiilor, despărțirea de cei dragi, trădare. Toate aceste teste ne fac mai puternici. De aceea, nu-ți fie teamă de noapte. După ea, neapărat vine ziua.

9. Oamenii cu care petrecem timpul ne influențează mult mai mult decât ne putem imagina. 

Dacă ai alături oameni pozitivi, ei te inspiră și nu mai există loc pentru gândurile negative. Cei negativi acționează distructiv. Plângerile lor veșnice și criticile îți fură fericirea. Picătură cu picătură.

10. Pentru a fi fericit – doar dorința nu este suficientă.

Trebuie să-ți schimbi gândirea. Gândurile negative sunt ca buruienile. Vor crește la nesfârșit până când le „scoți” pe toate. De aceea, gândește întotdeauna pozitiv. Alungă negativismul și tot ce te trage înapoi, te împiedică să crești și să te dezvolți. Gândește-te mereu la bine. Și el va veni.