Ai în preajmă oameni care te irită? Pentru a te calma, urmează acești 3 pași.

Nu încerca să schimbi comportamentul altei persoane, schimbă-ți atitudinea.

Probabil mulți vor fi indignați de acest sfat. De ce trebuie să schimbi ceva în tine, când cineva te deranjează? Pentru că în acest fel vei fi mulțumit cu orice persoană.

”Încercând să-i schimbi pe toți, te condamni singur la nefericire.”

Imaginează-ți că toată suprafață a pământului este acoperită cu cioburi de sticlă. Poți încerca să o acoperi cu ceva pentru a merge liniștit, doar că acest lucru este imposibil. Este mult mai ușor să-ți încalți pantofii. Acest lucru se aplică și comunicării cu acele persoane care te irită.

Observă că te enervezi. Fii atent la modul în care conștiința te convinge de ostilitate față de acest om. Începi să-l învinovățești, să te gândești ce nu este în regulă, de ce se comportă atât de nepoliticos.

Asemenea gânduri nu te vor ajuta. Te vor supăra și doar vor complica relațiile cu ceilalți. Eliberați-le. Pentru a te calma, urmează acești 3 pași:

1. Admite că nu-ți place cum se comportă această persoană. Ești nemulțumit de situația actuală. Dar, astfel, respingi o parte din realitate. Fii deschis la orice în viață și nu respinge nimic.

2. Imaginează-ți că stai pe malul unui râu și vrei să schimbi direcția cursului. Doar te vei indispune, pentru că acest lucru este imposibil. Acum imaginează-ți că cealaltă persoană – este râul. Visând să se schimbe, doar te indispui.

3. Încearcă să-l vezi și să-l accepți așa cum este. Privește-l ca pe o persoană obișnuită, cu suferințele, defectele și obiceiurile sale. Unele dintre ele te enervează, dar acest lucru este complet natural.

Fii deschis la orice. Nu-i respinge pe ceilalți. Încearcă să vezi fiecare om cu suferința sa și să-l iubești așa cum este. Acest lucru te va schimba. Vei învăța să construiești relații cu alți oameni fără să-i judeci.