Cum întoarceți intimitatea în cuplu? Testați aceste 2 metode recomandate de psihologi.

Întoarcerea intimității într-o relație – este un subiect serios. Dorința s*xuală este legată direct de libidoul nostru și se poate schimba în timp. În ce situații merită să întoarceți vechea apropiere și când nici nu merită să încercați? Vă propunem să testați 2 tehnici psihologice eficiente.

Nu vei reuși să te apropii dacă…

1. Înainte voiai o relație cu această persoană, iar acum, după un anumit timp, nu te mai excită, te enervează chiar și mirosul lui. În astfel de relație va fi imposibil de întors intimitatea, pentru că ea s-a epuizat. Libidoul – adesea este ceva dincolo de controlul nostru.

2. A doua situație, este atunci când relația intră în impas și nu mai reușiți să reîntoarceți pasiunea, din păcate. Este de vorba de circumstanțele tragice pe care unul sau ambii parteneri le-au experimentat, inclusiv trădarea, minciuna. Circumstanțele intervin între doi oameni cândva apropiați și ei devin străini.

O situație mai puțin disperată este atunci când libidoul își pierde intensitatea, scade activitatea unuia sau a ambilor parteneri și din relație dispare pasiunea. Dar, în același timp, relația dintre soți rămâne prietenoasă și relativ strânsă.

Flacăra fiziologică poate fi aprinsă cu ajutorul unor tehnici folosite adesea de psihologi.

1. Metoda verbală

Concentrează-te pe acele fraze care vă vor reîntoarce pe ambii în trecut. Include în discursul tău amintiri cu acele momente în care ați fost cu adevărat apropiați și v-ați simțit bine.

Cu acțiunile tale îi amintești de situații legate de dorința s*xuală. Pentru ca amintirile să fie cât mai puternice, încearcă să te scufunzi complet în contextul acelei perioade. Pe lângă cuvinte, muzică, poți adăuga mirosurile. De exemplu, cumpără-ți parfumul pe care l-ai folosit odată. Cele pe care ți le-a dat soțul tău. Sarcina ta principală este să recreezi situații și să apelezi la amintiri din trecut.

2. Metoda tactilă

Când intimitatea se estompează, când toate senzațiile tactile dispar, nu mai există nici măcar dorința să atingem persoana iubită. Imediat ce din relație dispar atingerile – oamenii dragi se transformă treptat în străini.

Dacă dorești să întorci apropierea în relație, începe cu cele mai importante lucruri: atingeri, mângâieri, apoi continuă cu îmbrățișări și sărutări ușoare. Momentele tactile sunt foarte importante. Fără ele nu poți returna intimitatea adevărată într-o relație.

Dar nu uita că este mai bine să te apropii treptat, să nu te grăbești, să nu urmărești un rezultat rapid, să nu forțezi evenimentele.

Dacă vei face totul natural, calm, cu o doză de farmec feminin și, cel mai important, sincer, atunci intimitatea va reveni la relație.