Recomandate de un fost agent FBI: 6 sfaturi care te vor ajuta să devii mai atractiv în ochii interlocutorului.

Adevărata frumusețe nu depinde de calitățile externe, ea vine din comportamentul nostru. Ex-agentul FBI Jack Schafer scrie în cartea sa „The like switch” despre formula prieteniei și despre legile atractivității, care garantat pot ajuta orice persoană să stabilească relații și să câștige încrederea interlocutorului. Metodele sale au fost folosite cu succes de către serviciile speciale americane timp de 20 de ani, iar recent au devenit publice.

Iată cele mai simple și eficiente tehnici publicate în carte:

1. Înclină-ți capul într-o parte

Ați observat că femeile își înclină capul într-o parte mai des decât bărbații? Bărbații folosesc o tehnică similară în afaceri: se mențin drepți, accentuând dominația. În comunicarea informală, înclinarea capului într-o parte este un semn al încrederii: în lumea animalelor, vena jugulară este arătată doar celor care sunt considerați inofensivi și simpatici.

2. Joacă-te cu sprâncenele

Oamenii ridică sprâncenele, arătând că nu au intenția să manifeste agresivitate. Creierul nostru recunoaște acest semnal de la o distanță de 2 metri și percepe o astfel de persoană ca fiind plăcută în comunicare. Dacă îți place un străin, dă-i un semnal rapid cu sprâncenele.

3. Zâmbește cu ochii, dar fără rânjet

Atunci când creierul recunoaște un zâmbet sincer, ne forțează să zâmbim ca răspuns și începe producția endorfinelor. O experiență plăcută încurajează omul să continue comunicarea: tindem să fim mai des acolo unde ne simțim bine.

Atunci când zâmbetul e adevărat, apar mici riduri în jurul ochilor, pomeții și colțurile gurii se mișcă în sus. Nu poți imita ușor un astfel de zâmbet: va trebui să te gândești la ceva amuzant și plăcut.

4. Uită de expresia „Cu plăcere”

Nu răspunde niciodată „cu plăcere” la recunoștința pentru serviciul oferit. Mai bine spune-i omului: „Cred că ai fi făcut același lucru pentru mine”. O astfel de afirmație trezește sentimentul de reciprocitate: omul simte dorința de a face ceva în schimb pentru a te mulțumi.

5. Lasă oamenii să se complimenteze singuri

Cel mai bun mod de a face un compliment – este de a încuraja omul să se laude singur pe sine. În timpul conversației, provoacă-l să vorbească despre realizările sau punctele sale forte, apoi arată-i că ești surprins: „Chiar ai făcut asta singur? Cum reușești să te descurci cu asta?” Astfel de întrebări vor determina omul să se complimenteze.

Încearcă să faci un compliment din numele unei persoane terțe: spune-i că prietenul vostru comun i-a remarcat simțul excelent al umorului sau i-a lăudat munca grea.

6. Urmărește buzele interlocutorului, învață să-ți schimbi culoarea ochilor

Omul care își atinge buzele cu degetele sau cu anumite obiecte – se rușinează. Acest lucru se va întâmpla dacă îi pui o întrebare incomodă sau deschizi un subiect pe care interlocutorul vrea să-l evite. Urmărește aceste gesturi pentru a reacționa la timp și a-ți corecta propriul comportament.

Învață să dai semnalele potrivite cu pupila ochiului. Ochiul nostru adoră pupilele mărite ale interlocutorului: acesta este un semn de simpatie și interes. Vrei să placi cuiva? Invită această persoană într-un loc cu lumini slabe sau privește-l defocalizat: pupilele se măresc, ochii vor părea mai întunecați, aproape negri, făcând aspectul deosebit de atractiv.

Reacție opusă: ochii îngustați, buzele strânse, căscatul ostentativ, nasul încrețit.

Alte semnale și tactici care te vor ajuta să câștigi încrederea și simpatia altor oameni:

– O ușoară atingere întâmplătoare: atinge interlocutorul din greșeală cu cotul, atinge-i spatele, prefă-te că îi perii ceva de pe umăr.

– Folosește gesturi emoționale: dă ușor din cap în timp ce asculți monologul lung al interlocutorului, de parcă ai fi de acord cu fiecare cuvânt.

– Fii mai sincer ca niciodată: povestește-i despre slăbiciunile, visurile, gândurile tale secrete sau pur și simplu despre experiențele tale din viață. Acest lucru îți va crește atractivitatea în ochii interlocutorului.

– Manifestă răceală sau inaccesibilitate. Dar numai ocazional. Acest lucru va stârni curiozitatea și va stimula interesul interlocutorului față de persoana ta.

– Arată-i că aveți interese comune: știai că echipa ideală – este cea în care oamenii au cât mai multe interese comune și destine similare?