8 lucruri de care ar trebui să-ți amintești atunci când crezi că viața este grea.

„Stau pe patul de spital așteptând să mi se elimine ambii sâni. Ciudat, dar mă simt o norocoasă. Nu am mai avut probleme de sănătate până acum și sunt o femeie de 69 de ani…  În doar câteva ore am văzut zeci de bolnavi de cancer și niciunul dintre ei nu avea mai mult de 17 ani…”

Acesta este un extras din jurnalul bunicii mele din 16 septembrie 1977. Am copiat aceste rânduri acum zece ani. Ele îmi reamintesc că întotdeauna există ceva de care să fiu recunoscător.

Iată câteva lucruri care să te motiveze atunci când crezi că viața este grea:

1. Durerea face parte din creștere.

Fiecare succes mare necesită o luptă mare. Lucrurile bune au nevoie de timp. Rămâi răbdător și încrezător. Totul va fi bine; probabil nu în clipa următoare, dar în cele din urmă va fi bine… Amintește-ți că există două tipuri de durere: durere care doare și durere care te schimbă. Când mergi prin viață, în loc să-i opui rezistență, permite-i să te ajute să crești.

2. În viață totul este temporar

De fiecare dată când cineva ne provoacă durere, rana se vindecă. După întuneric, întotdeauna apare lumina – fiecare dimineață ne reamintește acest lucru, dar de multe ori uităm și credem că noaptea va dura mereu. Acest lucru nu se va întâmpla. Nimic nu durează pentru totdeauna.

3. Plângerile nu vor schimba nimic.

Cei care se plâng cel mai mult – obțin cel mai puțin. Mai bine faci ceva și eșuezi decât să nu faci nimic. Nu lăsa umbrele trecutului să-ți umbrească viitorul. Plângerile despre ziua de ieri nu-ți vor face ziua de mâine mai luminoasă. Adevărata fericire vine atunci când încetezi să te plângi de problemele tale și începi să fii recunoscător pentru problemele pe care nu le ai.

4. Cicatricile – sunt simboluri ale puterii tale.

Niciodată nu te rușina de cicatricile pe care ți le-a lăsat viața. Cicatricea înseamnă că nu mai există durere, iar rana s-a vindecat. Înseamnă că ai învins durerea, ai învățat o lecție, ai devenit mai puternic, ai avansat.

5. Fiecare luptă mică este un pas înainte.

În viață, răbdarea nu este despre a aștepta; este capacitatea de a-ți menține dispoziția bună, muncind din greu pentru visurile tale. De aceea, dacă vrei să încerci, mergi până la capăt. În caz contrar, nu are rost să începi. Acest lucru poate însemna pierderea stabilității și confortului pentru o perioadă de timp. Poate însemna să nu mănânci mâncarea cu care te-ai obișnuit și să nu dormi atât cât te-ai obișnuit. Poate însemna schimbarea zonei tale de confort, sacrificarea relațiilor și tot ceea ce cunoști. Dar dacă îți vrei visul realizat, vei face toate astea în ciuda eșecurilor și dezacordurilor. Și cu fiecare pas te vei simți mai bine decât îți poți imagina.

6. Negativitatea altor oameni nu este problema ta.

Zâmbește, chiar și atunci când alții încearcă să te învingă. Acesta este un mod ușor de a-ți menține entuziasmul. Când alți oameni vorbesc negativ despre tine, continuă să fii tu însuți. Nu lăsa cuvintele nimănui să schimbe persoana care ești. Ai doar o viață, deci, fă ceea ce te face fericit și fii alături de cei care te fac să zâmbești.

7. Ceea ce este menit să se întâmple,  în cele din urmă se va întâmpla.

Iubește-ți viața, ai încredere în intuiție, asumă-ți riscuri, pierde și găsește fericirea, învață prin experiență. Este o călătorie lungă. Trebuie să încetezi să-ți faci griji, să-ți pui întrebări și să te îndoiești în orice moment. Râzi, trăiește fiecare moment al vieții și bucură-te de ea. Poate nu știi exact unde te îndrepți, dar în cele din urmă vei ajunge acolo unde trebuie să fii.

8. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să continui să te miști.

Nu-ți fie teamă de dezamăgiri. Nu-ți fie teamă să iubești din nou. Nu lăsa fisurile din inima ta să se transforme în cicatrici. Înțelege că puterea ta crește în fiecare zi. Înțelege că este frumos să fii curajos. Găsește în inima ta ceea ce îi face pe alții să zâmbească. Fii puternic atunci când ți-e greu. Amintește-ți că Universul face întotdeauna ceea ce este corect.