Cine ești: Yin, Yang sau androgin? Definește-ți genul psihologic cu ajutorul acestui test.

În societate, există idei despre cum ar trebui să fie femeia și cum ar trebui să fie bărbatul. De exemplu, se crede că femeia ar trebui să fie blândă, iar bărbatul – puternic. Dar oare într-adevăr este așa? Cu ajutorul testului nostru, poți determina cum se combină calitățile feminine și masculine în interiorul tău, care este genul tău psihologic.

Marchează în lista de mai jos acele calități sau caracteristici pe care le ai.

1. Încredere în tine

2. Abilitatea de a ceda

3. Tendința de a-ți apăra viziunile

4. Dragoste de viață

5. Independența

6. Timiditate

7. Atletism

8. Tandrețe

9. Perseverență

10. Tendința de a te linguși

11. Personalitate puternică

12. Loialitate

13. Forță

14. Feminitate

15. Aptitudini analitice

16. Abilitatea de a compătimi

17. Abilitatea de a fi lider

18. Grija față de oameni

19. Riscul

20. Înțelegerea celorlalți

21. Rapiditate în luarea deciziilor

22. Compasiune

23. Auto-suficiența (te bazezi doar pe tine)

24. Capacitatea de a consola

25. Puterea

26. Vocea liniștită

27. Masculinitate

28. Căldură

29. Poziția proprie

30. Blândețe

31. Agresiune

32. Credulitate

33. Tendința de a conduce oamenii

34. Infantilitate

35. Individualism

36. Antipatie față de înjurături

37. Spiritul de competiție

38. Dragostea pentru copii

39. Ambiție

40. Calm

Pentru a obține rezultatele testului, calculează punctele marcate:

Masculinitate (M) = numărul de puncte marcate cu numere impare (1, 3, 5 …).

Feminitate (F) = numărul de puncte marcate cu numere pare (2, 4, 6 …).

Acum determină-ți tipul:

– Dacă fiecare dintre indicatorii M și F nu depășesc 6 puncte, tipul tău este 1.

– Dacă cel puțin unul dintre indicatorii M sau F atinge valoarea de 7 puncte sau mai mare, calculează diferența dintre F – M.

– Dacă diferența rezultată este 7 și mai mare, atunci tipul tău este 2.

– Dacă această valoare este negativă: -7 sau mai mică, tipul tău este 3.

În alte cazuri, atunci când diferența obținută este în intervalul de la -6 la 6 puncte, tipul tău este 4.

TIP 1. NEDIFERENȚIAT

În tine nu există calități pronunțate feminine sau masculine. Nu te potrivești cu imaginea feminității sau masculinității acceptată în societate. Ai ales această cale din motive cunoscute doar de tine. Cu toate acestea, gândește-te ce ai obținut ca rezultat și ce ai pierdut? Îți este dificil să-ți distingi calitățile masculine sau feminine. Cel mai probabil, te cunoști puțin din această poziție. Poate că în familia ta nu era obișnuit să se acorde atenție acestui aspect. Dar dacă nu te simți confortabil, poți afla treptat mai multe despre tine, descoperindu-ți calitățile feminine și masculine.

TIP 2. YIN (feminitate)

În tine predomină calitățile feminine (yin). Corespunzi imaginii feminității acceptată în societate. Probabil, încă din copilărie te-ai jucat jocuri de fete, ai făcut treburi feminine, ai învățat ce ar trebui să facă o femeie. Nu cunoști rolurile și calitățile masculine. Un avantaj sigur este că, în situațiile care necesită un comportament feminin, vei avea întotdeauna succes, vei obține cel mai bun rezultat. În alte situații, poți experimenta lipsa calităților interioare masculine.

TIP 3. YANG (masculinitate)

În tine predomină calitățile masculine (yang). Corespunzi imaginii masculinității acceptată în societate. Respecți rolul pe care societatea l-a definit pentru bărbați. Cel mai probabil, în copilărie te-ai jucat jocuri de băieți. Nu cunoști rolurile și calitățile feminine.

Avantajul, fără îndoială este că, în situațiile care necesită un comportament masculin, vei fi întotdeauna la înălțime. Cu toate acestea, în alte situații, poți întâmpina un deficit de calități interne feminine. Uneori nu ai suficientă căldură, tandrețe, compasiune pentru a găsi un compromis și a crea relații strânse de încredere.

TIPUL 4. ANDROGINIE

Combini feminitatea și masculinitatea în cel mai bun mod. Combini yin și yang. Cel mai probabil, nu ai un model clar de comportament obținut în copilărie, poți  acționa atât în ​​funcție de poziția feminină, cât și de cea masculină în societate. Îți este dificil să respecți în mod specific stilul feminin sau masculin, dar, în același timp, poți avea mai multă flexibilitate. În filosofia estică și în psihologia modernă, se crede că acest tip de personalitate este cel mai armonios și productiv. În fiecare situație, la momentul potrivit, ai abilitatea să utilizezi cele mai potrivite calități.