6 tipuri de ”prieteni” pe care nu merită să-i păstrezi în viața ta.

Oamenii sunt uimitori și imprevizibili. Și vor face întotdeauna ceea ce vor. Aceasta este natura omului. De multe ori oamenii se comportă într-un anumit fel, nu pentru că vor să te înnebunească sau să te umilească, ci pentru că sunt diferiți. Dar acesta nu este un motiv să suporți toate capriciile și grosolăniile, în special atunci când comportamentul lor îți afectează viața.

Dacă te iubești și te prețuiești, nu vei mai tolera niciodată tratamentul nepoliticos. Comportamentul lor – nu este problema ta și nu este despre tine. Nu permite nimănui să-ți strice viața.

Deci, 6 tipuri de ”prieteni” pe care nu merită să-i suporți:

1. Cei care arată mereu cu degetul spre defectele tale.

Dacă omul nu face nimic altceva decât să-ți strice dispoziția – atunci nu merită un loc în viața ta. Cel care te critică, te ridiculizează și te pune într-o lumină proastă – nu-ți este prieten. Este o persoană toxică – de aceea, gonește-o din viața ta.

2. Cei care ”te lovesc” când te aștepți cel mai puțin

Omul te tratează bine, se comportă perfect, dar dacă îți pierzi vigilența, cu siguranță va face câteva trucuri murdare. Mai mult decât atât, „trucul” său preferat este să lovească pe neașteptate, când te aștepți cel puțin. Cert este că acest tip de om se simte un câștigător și se bucură când vede că a rănit pe cineva. Scoate-l din viața ta.

3. Cei care așteaptă în mod constant confirmarea că sunt magnifici – perfecțiunea întruchipată.

Ești nevoit să-l lauzi și să-l admiri, în caz contrar se va supăra. Cunoști astfel de oameni? Atunci pune-i la punct. Nu trebuie să-i cânți ode celui care are un Ego patologic. Lasă-l să-și cânte singur. Iar tu ai lucruri mai importante de făcut.

4. Cei care se victimizează, făcându-te să te simți ca un maniac.

În jurul nostru există destul de multe de „victime”. De fapt, acești „insultați și umiliți” – sunt cei mai iscusiți manipulatori. Scopul lor este să te facă să acționezi așa cum își doresc. Sentimentele tale și tu însuți – nu-i interesează. Nu te lăsa păcălit de privirea lor jalnică și de vocea tristă. Alungă-i din viața ta!

5. Cei care concurează mereu cu tine.

Acest om poate fi drăguț, dar lângă el te simți ca un cal în timpul curselor. El concurează constant cu tine, îți dovedește ceva. Amintește-ți că viața nu este o competiție sportivă. Majoritatea oamenilor trebuie să muncească din greu pentru a „rămâne în cursă”. Prin urmare, un astfel de om – nu-ți este prieten. De fapt, el este invidios și doar visează să eșuezi. Ia-ți adio de la el, lasă-l să dovedească altcuiva că este cel mai bun.

6. Cei care își amintesc de tine doar când au nevoie de ceva

Acești oameni nu te vor vizita niciodată la spital și nu te vor suna să afle cum îți merg lucrurile. Altceva e atunci când ei au nevoie de ceva. În astfel de momente, aleargă de parcă nu s-a întâmplat nimic (uneori după mulți ani de tăcere) și te folosesc.. Dacă îi vei refuza – se vor supăra. Prin urmare, nu ezita să-i scoți din viața ta. Spune-le adio, pentru totdeauna.