Acordul pe care l-am semnat cu mine însumi mi-a schimbat viața. 7 pași decisivi pe care i-am făcut.

Aveam 34 de ani când mi-am dat seama că m-am transformat într-un ”porc gras și leneș”. Aveam probleme cu respirația, mă dureau articulațiile și inima. Însă motivul principal pentru care am decis să fac o schimbare drastică în viața mea a fost sperietura pe care am tras-o după ce mi-am văzut fizionomia în fotografia unor prieteni. În acel moment mi-am promis să găsesc o cale de ieșire din această ”groapă”.

Am decis să dezvolt și să semnez un acord cu mine însumi în condiții avantajoase. Iată ce mi-am promis:

1. Munca

Începând de astăzi, fac doar ceea ce îmi este clar și înțeles. Chiar dacă voi fi concediat, refuz să îndeplinesc ceea ce mă irită pe plan intern. Nu vreau să trăiesc în furie.

2. Strada

Întrucât trebuie să muncesc (la fel ca mulți alții) câte „24 de ore pe zi”, îmi ofer o recompensă să ies afară. Și nu două ore pe zi, ci așa: fac ceva important – mă ridic și ies afară. Cel puțin cinci minute, nu contează. Și nu contează – dacă lucrez acasă sau la birou.

3. Fumatul

Acum nu mai fumez oriunde, mai ales la birou. Zona pentru fumat acasă este balconul. Un loc destul de inconfortabil iarna; și acesta este un avantaj: nu vei rămâne acolo mult timp. Țigara va fi, de asemenea, o recompensă pentru munca îndeplinită și pentru că ai ieșit afară. Exact în această ordine: munca – strada – țigara. Drept urmare, un pachet pe zi s-a redus la cinci țigări.

4. Alimentația

În niciun caz nu mă torturez de foame, dar stabilesc o linie clară între cuvintele a mânca fără limită și a mânca suficient. Mănânc doar alimentele pe care le înțeleg. Adică mâncarea de pe farfurie trebuie să fie ușoara pentru percepție.

5. Alcoolul

Acum alcoolul pentru mine nu mai este o băutură, ci un medicament. Medicamentul te ajută în cazul în care este dozat corect. Pentru că în realitate berea curăță organismul, țuica dilată vasele sanguine, vinul ameliorează stresul. Dar numai în doze rezonabile, conștiente.

6. Eu în viitor

Într-un loc la vedere mi-am pus o fotografie cu mine în cinci ani, pe care o văd zilnic și cu care mă compar. Ar putea fi Brad Pitt sau altă persoană pe care o admir; dar conform acordului sunt eu în cinci ani. Puteți râde, dar corpul citește în mod inexplicabil matricea idealului meu și o aplică în el.

7. Eu și apropiații mei

Promit să nu-i atrag în jocul meu interesant, dar le voi arăta prin propriul exemplu că modul meu de viață este util și interesant. Nu-i atrag, întrucât bioritmurile noastre ar putea să nu coincidă. Facem ceva împreună numai dacă dorințele noastre coincid.

Morala acestei povești este simplă: tot ceea ce ne înconjoară este și în noi, în sufletul nostru. Haosul din jurul nostru creează haos în interiorul corpului, iar el nu poate funcționa corect în haos.