Simți că te-a părăsit inspirația? 3 modalități simple de a-ți reîncărca creierul recomandate de Steve Jobs

În unele zile creierul tău îți poate da un semn că s-a blocat. Și în acest caz nici cafeaua nu te poate ajuta. Este o stare foarte deprimantă, dar nu înseamnă că nu poți face nimic în acest sens. De fapt, există mai multe modalități de a depăși acest blocaj psihologic.

Steve Jobs a fost o persoană incredibil de creativă, care părea să poată găsi un răspuns original la orice întrebare. Dar și el a avut momente când inspirația îl părăsea.

Iată câteva modalități simple și eficiente recomandate de Steve Jobs pentru a-și reîncărca creierul:

1. Gândește în timp ce mergi.

Nu este niciun secret că exercițiile fizice ne ajută să ne menținem în formă nu numai corpul, ci și mintea. Mulți antreprenori de succes, precum Richard Branson sau Oprah, vorbesc despre alergare și yoga ca o parte integrantă a vieții lor de zi cu zi.

Steve Jobs adesea folosea plimbările pentru a-și limpezi mintea și a se inspira. El chiar organiza plimbări cu angajații săi în procesul de brainstorming.

Conform cercetărilor, mersul pe jos poate crește eficiența procesului creativ cu până la 60%, ceea ce este pur și simplu impresionant.

Prin urmare, data viitoare când nu ai inspirație, ieși afară timp de 10-15 minute sau plimbă-te prin birou. Acest lucru te va ajuta să depășești inerția gândirii și să-ți stimulezi ingeniozitatea.

2. Meditează!

Steve Jobs adora meditația. Această practică i-a permis să-și dezvăluie pe deplin potențialul creativ, să-și dezvolte sentimentul de compasiune pentru oameni, ceea ce l-a inspirat să dezvolte designul magnific care disting produsele Apple.

Practica meditativă necesită timp, dar îți poate schimba viața în bine. După cum spune Jobs: „Meditația – este o știință și trebuie să o practici.”

3. Găsește-ți o activitate nouă.

Această metodă este mai degrabă un mod de distragere decât de a obține inspirație, însă Steve Jobs spunea: „Creativitatea – este o combinație de lucruri”.

Conceptul acestei metode este că nu poți gândi neconvențional dacă nu ieși din „cutia” în care te afli. Un pas în afara rutinei zilnice îți va permite să descoperi lucruri noi.

Explorează o afacere care diferă de sfera ta de activitate. Citește o carte care te interesează, chiar dacă nu are nicio legătură cu problema ta actuală. Pentru că inspirația poate veni în cele mai neașteptate momente.

„Trebuie să crezi că punctele în viitor se vor conecta cumva singure.” – Steve Jobs.