5 nevoi de bază pe care ni le satisfacem într-o relație de iubire.

Relația dintre bărbat și femeie a suferit schimbări semnificative în condițiile moderne. Societatea de consum ce are ca scop obținerea averii, ne dictează alte reguli de viață.

Singurul lucru care a rămas neschimbat este nevoia umană de comunicare, întrucât singurătatea nu-ți poate aduce fericire, oricât de mult succes ai avea.

Deci de ce intrăm într-o relație cu s*xul opus?

1. Avem nevoie de iubire.

Cu toții ne dorim ca în viața noastră să rămână loc pentru sentimente tandre și emoții pozitive. De aceea, suntem gata să căutăm acea persoană care ne va oferi acest confort psihologic.

Desigur, acest lucru nu este ușor de făcut, dar o motivație atât de puternică – va fi un impuls puternic pentru construirea relațiilor.

2. Construirea unei familii puternice.

Orice relație productivă este obligată să crească în ceva mai mult: viața în comun și nașterea copiilor. Viața nu are sens fără procreare, iar îndrăgostiții vor fi complet fericiți doar atunci când își vor vedea „fructul iubirii” întins în pătuț.

3. Viața s*xuală regulată.

Nu este un secret că această nevoie biologică afectează în mod semnificativ calitatea vieții. Studiile științifice confirmă faptul că s*xul asigură eliberarea endorfinelor, dopaminei și serotoninei în sânge, care asigură o bună dispoziție și normalizează nivelul hormonal.

De asemenea, activitatea fizică suplimentară îmbunătățește starea inimii și a vaselor sanguine, crescând rezistența corpului.

4. Orice persoană are nevoie de înțelegere din partea partenerului. 

Într-o relație stabilă și productivă, există încredere completă și intimitate spirituală, care oferă sentimentul de fericire și armonie. Această nevoie este destul de logică, pentru că în cele din urmă, doi oameni apropiați își doresc exact acest lucru unul de la celălalt.

5. De asemenea, relațiile de dragoste ne pot scăpa de traume psihologice și complexe care reduc calitatea vieții.

Un om iubitor este interesat de bunăstarea psihologică a partenerului său, așa că va face totul pentru pacea sa interioară. Exact astfel de relații ne umplu viața cu lumină, sens și fericire adevărată.