5 exemple de cadouri cu care poți umili o persoană.

Mulți psihologi susțin că persoanele pasiv-agresive, la nivel subconștient, încearcă prin diferite moduri să-i saboteze pe cei dragi. Un terorist emoțional va fi destul de inventiv, așa că nu te mira dacă darul oferit te-ar putea jigni.

1. Îmbrăcămintea care nu corespunde mărimii.

Imaginează-ți cât de umilitor e atunci când primești în dar un pulover care îți este mic. Și nu pentru că te-ai îngrășat brusc, ci pentru că omul care ți-a oferit darul a decis să facă o glumă și să obțină plăcere din asta. Te-ai simți jignit, nu?

Cu toate acestea, oamenii pasiv-agresivi fac adesea astfel de glume. Și, dacă nu vrei să fii printre victime, amintește-ți că limitarea comunicării cu astfel de persoane este cea mai bună opțiune.

2. O carte de dezvoltare personală

Persoana care îți oferă un astfel de cadou nu vrea doar să-ți sublinieze defectul specific, ci îți sugerează că nu stai bine la acest capitol. Și, cel mai adesea, vor fi cărți din categoria: „Cum să te comporți cu oamenii”, „Cum să depășești timiditatea” etc.

3. Un cadou cu mirosul umilinței

Probabil mai rău decât îmbrăcămintea de mărime greșită sau cărțile de dezvoltare personală, poate fi doar un obiect cu aromă neplăcută care îți provoacă dezgust sau chiar alergie. Iar persoana care ți l-a oferit știe bine acest lucru.

4. Un obiect ciudat de decor

Printre cadouri adesea predomină vazele, figurinele, suvenirile, însă sunt neobișnuite și arată de parcă sunt făcute pentru filmele de groază. Dar și mai rău e atunci când astfel de cadouri au un subtext ascuns. Astfel, omul deja încearcă să te umilească deschis, nu mai recurge la trucuri.

5. Cadouri ridicole

Nimeni nu a anulat umorul. Cu toate acestea, umorul și umilința sunt lucruri diferite. De exemplu: fata primește în dar o greblă, dar niciodată nu s-a implicat într-o activitate de grădinărit. Ciudat, nu? Cel care i-a dăruit-o îi explică că are nevoie de ea pentru a grebla cunoștințe. Original? Probabil. Darul este inutil și chiar umilitor, dar nu poți învinui omul, întrucât a manifestat atenție.